Podjelite

Na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća Grada Splita, za 10 dana, vijećnici će donijeti zaključak o potpisivanju ugovora Grada Splita s CERP-om o besplatnom ustupanju preostalih 2.286.605,40 kuna, koje je DAB dobio sudskom parnicom protiv Hajduka.

CERP će time ustupiti Gradu Splitu potraživanje od 4,2 milijuna kuna(iznos s kamatama), o kojem će Grad naknadno odlučiti hoće li ga dokapitalizirati ili kompenzirati s Hajdukovim ulogom u stadion.

Centar za restrukturiranje i prodaju upravlja dionicama i poslovnim udjelima u trgovačkim društvima čiji je imatelj Republika Hrvatska, a koja nisu utvrđena kao društva od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, te dionicama i poslovnim udjelima u trgovačkim društvima čiji su imatelji HZMO i DAB. Tako je ovog puta proradila vertikala kojom je Grad dobio već ranije Hajdukovih 9,82 % dionica DAB-a, a sada će dobiti i potraživanje CERP-a, kojima je upravljao u ime DAB-a.

Ovu odluku CERP-a i rad gradonačelnika Andre Krstulovića Opare na ovom polju pohvalio je oporbeni vijećnik iz stranke Pametno, Renato Čupić, koji je ovu odluku objavio na svom Facebook profilu.

Na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća Grada Splita, za 10 dana, donijet ćemo zaključak o potpisivanju ugovora Grada…

Publié par Renato Čupić sur vendredi 9 mars 2018

 


(Visited 1 times, 1 visits today)

Podjelite