Nakon održanog sastanka Grad Split i inicijativa Naš Marjan uputili su zajedničko priopćenje za javnost koje prenosimo u cijelosti:

Na današnjem sastanku u gradskoj upravi saslušani su i razmotreni svi zahtjevi koje je inicijativa Naš Marjan uputila prema gradonačelniku i gradskoj upravi. Nakon sadržajne rasprave, gradonačelnik Andro Krstulović Opara sa svojim suradnicima te predstavnik inicijative Naš Marjan Leopold Botteri, udruge Sunce Gabrijela Medunić Orlić i Društva Marjan Srđan Marinić dogovorili su kako će predsjedniku Upravnog vijeća JUPŠ Marjan doc. dr. sc. Mirku Ruščiću biti upućen zahtjev za osnivanje Povjerenstva za Marjan u kojem će se okupiti stručnjaci predloženi od strane sudionika sastanka.

Rok za sazivanje Povjerenstva je tri dana, a sva sredstava potreban za rad Povjerenstva i provođenje njegovih zaključaka osigurava JUPŠ Marjan iz sredstava osiguranih u gradskom Proračunu za suzbijanje potkornjaka. Povjerenstvo će biti savjetodavno Upravnom vijeću i ravnatelju JUPŠ Marjan.

Zajednički cilj svima je borba protiv ove pošasti, pridržavajući se pravila struke i transparentnog poslovanja. Suzbijanje potkornjaka i saniranje štete i dugogodišnjeg zanemarivanja Marjana otvorilo je pitanje oko kojeg su se svi usuglasili, a to je potreba biološke obnove marjanske šume – poručili su iz Grada i inicijative Naš Marjan.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime