GOOGLE NAJAVIO PROMJENE Slike se više neće moći pohranjivati kao prije, evo koje su još izmjene

Uvodi niz izmjena i novih pravila


Nakon što je Google pet godina svojim korisnicima nudio mogućnost neograničenog stvaranja besplatnih sigurnosnih kopija za fotografije i to u visokoj kvaliteti, sada će se ta usluga početi naplaćivati nakon što se iskoristi više od 15 GB na računu, piše Index.


Promjena će se dogoditi 1. lipnja 2021. godine i neće biti jedina. Google planira uvesti niz drugih izmjena vezanih uz Disk, kao što su brojanje dokumenata i proračunskih tablica pohranjenih u Google Workspaceu, s istim ograničenjem kao i za fotografije. Google također uvodi novo pravilo brisanja podataka s neaktivnih računa koji nisu bili aktivni najmanje dvije godine.

Sve fotografije i dokumenti preneseni prije 1. lipnja neće se uračunati u ograničenje od 15 GB, tako da imate dovoljno vremena odlučiti hoćete li nastaviti koristiti Google fotografije ili se prebaciti na drugog davatelja usluge.

Google ističe da nudi više besplatnog prostora za pohranu od ostalih – dobivate 15 GB umjesto 5 GB koliko vam daje Appleov iCloud. Naveli su i da će korisnicima slati upozorenja jednom kada se približe ograničenju, a najavili su i neke nove alate poput pronalaženja i brisanja mutnih fotografija.

Zašto promjena? Kako objašnjavaju iz Googlea, prevelik je broj nepreglednih fotografija i videozapisa, a usluga mora biti održiva.

Danas se više od četiri trilijuna fotografija pohranjuje u Google fotografije, a svakog tjedna prenosi se 28 milijardi novih fotografija i videozapisa.

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
2
Hagić
2
Hmmm
1
Plač
5
Grrr
24
Molim?
4

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime