Zlatko Dalić danas objavljuje popis igrača za kvalifikacijsku utakmicu sa Slovačkom 16. studenoga u Rijeci i prijateljsku s Gruzijom tri dana kasnije u Puli. Na njemu će biti i Duje Ćaleta-Car. Sportske ovo pišu uz ogradu da izbornik tek danas (ponedjeljak) “daje na sunce“ listu imena na web stranici HNS-a i tada će definitivno biti jasno je li to potvrđeno.

Stoper Marseillea pod neformalnom je suspenzijom od početka lipnja kad je otkazao nastup u mladoj reprezentaciji na Europskom prvenstvu. Dalić je očinski popričao s njim još u Osijeku, gdje je bio dio A selekcije za utakmicu s Walesom i dao mu do znanja kako državna momčad mora biti na prvom mjestu, bez obzira o kojem se uzrastu radi. Budući da je Ćaleta-Car ostao pri odluci da ne putuje s ekipom Nenada Gračana u San Marino, izbornik A reprezentacije “odrezao“ mu je kaznu, pišu sportske novosti. Na utakmicama s Walesom i Tunisom, kad se sve zbroji, svatko pozvan igrao je barem malo, jedino njemu nije dao šansu ni minutu, što mu je istoga časa najavio, a nakon toga prestao ga je stavljati na popis. Dalić nije htio buke i afere, no Ćaleta-Car “batinu” je itekako osjetio.

Međutim, ovo je rub, prijelomni trenutak. Izbornik ima samo dvije logične opcije: ili će ga pozvati sada ili ništa prije sljedeće jeseni, što može značiti i više nikad dok je on šef nacionalne momčadi! Apsurdno bi bilo da mu se suspenzija protegne do kraja kvalifikacija, a onda se vrati za Europsko prvenstvo. Kazna bi bila dezavuirana, otišla u potpuni besmisao i zapravo se pretvorila u nagradu: drugi da za njega izbore EP, a on da ga igra. Je li dovoljno pet mjeseci ili “odgojna mjera“ treba trajati godinu dana? Tko je spreman naučiti lekciju, ne treba mu više.

Ćaleta-Car gori od želje da ga se “izbavi s leda“ u koji je okovan, žudi da ponovno odjene državni dres, a čak i da su Dejan Lovren i Domagoj Vida u kadru, on bi bio legitiman kandidat da se nađe na listi odabranih jer standardno igra u klubu i jedini je stoper iz liga Petice na raspolaganju i s minutažom.

Činjenica da su u međuvremenu i izbornik i članovi stručnog stožera gledali utakmice u kojima je Duje igrao, sugerira da je njegova kazna istekla. Jer da na njega ne računaju, vjerojatno ne bi ovih dana bili uz ekran uz dvoboje Marseillea. Dojam je da važu je li Ćaleta-Car u dovoljno dobroj formi da zaigra od prve minute… Najteži mogući test imao je na gostovanju kod PSG-a (nedjelja, od 21 sat). Iako Slovačka nema ni izbliza takve špice.

POVEZANI SADRŽAJ:1 KOMENTAR

  1. Neka mu se obitelj dobro raspita tko mu je ona mala koja ga onako vrti i promovira sebe na njegov račun. Priče o pravnom ne pijem, i Vaso Brkić ima diplomu.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime