U ponedjeljak, 14. rujna u 18 sati, u Gradskoj knjižnici Marka Marulića, bit će otvorena izložba fotografija studenata i alumnija splitske Umjetničke akademije “Split u planovima”, i to u sklopu projekta BEST of UMAS@GKMM, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH i Grada Splita.

Studenti UMAS-a pohađali su kolegij profesora Mirka Pivčevića i njegov utjecaj na vježbama i ispitnim primjerima primjetan je na izabranim radovima. Jedna od vježbi bili su i planovi, a studenti koji su te planove pokušavali uhvatiti na lokalitetima grada Splita i okolice postigli su pohvale, ne samo na studiju UMAS-a, nego i kasnije na različitim skupnim i samostalnim izložbama.

Studentska lutanja, istraživanje zanimljivih mjesta pokraj kojih često prolazimo, a na koja i ne obraćamo pozornost, kroz optiku nekoliko mladih generacija, promovirala su mali reportažni studentski serijal o Splitu. Ova je izložba i simbolična kronika našeg grada posljednjih desetak godina u vizijama mladih ljudi koji se uspješno bave fotografijom i snimanjem.

Među njima su: Ana Miletić, Darko Škrobonja, Duje Kundić, Gloria Lizde, Greta Vuković, Josip Bojčić, Jure Cukar, Mirna Marin, Petra Ana Čubelić, Ratko Ilijić i Tina Ljubenkov.

Profesionalno opredjeljenje mladih autora pohvala je njihovim profesorima, između ostalog i Pivčeviću, te asistentima Vicku Vidanu i Mariju Javorčiću.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime