Na 24. sjednici gradskog vijeća Grada Splita HNS-ov vijećnik Srđan Gjurković uputio je pitanje na temu predvidivosti, odnosno točnosti, polaska i dolaska autobusnih linija za vrijeme trajanja sezone u Splitu.

Istaknuo je kako prema aktualnom stanju mreže gradskih linija tvrtke Promet (bez noćnih linija i linija šireg gradskog područja) postoje 22 gradske linije, a od toga 11 linija prometuje preko Tržnice i splitske gradske (trajektne) luke – to su linije broj 2, 3, 5, 5A, 8, 9, 10, 11, 15, 17, 18.

– Činjenica da pola gradskih linija prometuje preko Tržnice i trajektne luke dovodi do toga da se tijekom ljeta i turističke sezone naši sugrađani voze u autobusima koji gube točnost na zacrtanim linijama, gube predvidivost polaska i dolaska te se samim time stvara neizvjesnost trajanja putovanja kroz grad i do odredišta. Samim time gubi se i svrha te smisao javnog gradskog prijevoza. Predlažem stoga nadležnima u Gradu i u Prometu da provjere mogućnosti promjene smjera dijela linija koje prolaze kroz trajektnu luku i Tržnicu čime se bi se poboljšala dostupnost i predvidivost vožnje autobusom u Splitu, kazao je Gjurković.

Dogradonačelnik Nino Vela prihvatio je inicijativu te će tvrtki Promet Split biti upućeno pitanje o mogućnostima pronalaska nove regulacije.
1 KOMENTAR

Comments are closed.