Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov s izaslanstvom od 10. do 12. lipnja 2019. boravi u službenom posjetu NATO operaciji potpore miru KFOR na Kosovu i hrvatskim vojnicima te Ministarstvu obrane Republike Kosovo i Kosovskim snagama sigurnosti.

Prvog dana posjeta, u ponedjeljak, 10. lipnja, general Šundov sastao se sa zapovjednikom KFOR-a generalom Lorenzom D`Addariom.

Na sastanku se razgovaralo o trenutnim aktivnostima NATO snaga na Kosovu te o doprinosu hrvatskih vojnika u održavanju sigurnog i stabilnog okružja. Također, general Šundov susreo se i s pripadnicima 31. HRVCON-a koji se trenutno nalaze u KFOR operaciji potpore miru.

Tijekom današnjeg dana, 11. lipnja, general Šundov susreo se s ministrom obrane Republike Kosovo Rrustem Berishom i zapovjednikom Kosovskih snaha sigurnosti general-pukovnikom Rrahmanom Ramom.

Tijekom sastanka potvrđena je odlična obrambena suradnja Hrvatske vojske i kosovskih snaga te se razgovaralo o planovima i mogućnostima za nastavak i daljnje unapređenje bilateralnih odnosa.

General Šundov izjavio je da će Hrvatska i dalje doprinositi miru i sigurnosti na Kosovu te pružati stručna znanja i iskustva kosovskom Ministarstvu obrane i Kosovskim snagama sigurnosti na putu u članstvo u regionalnim inicijativama.

Ministar Berisha zahvalio je generalu Šundovu na podršci u izgradnji mira i stabilnosti, izgradnji i unapređenju obrambenih kapaciteta i kontinuiranoj podršci ka članstvu u regionalnim inicijativama. General Rama prezentirao je načelniku Šundovu proces tranzicije i put Kosovskih snaga sigurnosti u izgradnji obrambenih kapaciteta.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime