Gej par Ivo Šegota i Mladen Kožić može udomiti djecu, odlučio je Ustavni sud. Odlukom je zaključeno da su sudovi i nadležna tijela dužni svima pod jednakim uvjetima omogućiti sudjelovanje u “javnoj usluzi udomljavanja”.

Takav zaključak sud je donio razmatrajući prijedloge za ocjenom ustavnosti tri članka Zakona o udomiteljstvu, za koje je niz stranaka, udruga i pojedinaca ustvrdio da diskriminiraju istospolne partnere.

Šegota i Kožić su u kratkom intervjuu za Index otkrili kako su se osjećali nakon odluke suda.

Kožić: Kao nakon polufinala Wimbledona 2001.

“Wimbledon 2001., polufinale, meč Gorana Ivaniševića i Tima Henmana. Mislim da je trajao tri dana i Goranova pobjeda na kraju, takav neki osjećaj je bio”, rekao je Kožić.

Straha od reakcije okoline nije bilo.

“Nismo osjećali strah, nije bilo nikakvih ozbiljnih prijetnji, prevladavale su poruke podrške… Imamo podršku naših obitelji i prijatelja. Neki anonimni ljudi koji su na Fejsu nešto i napisali nisu nas previše uznemiravali”, kazao je Šegota.Šegota: Nikad ne odustajte od svojih snova

Svoju obitelj u budućnosti vide kao veliku.

“Najmanje dva člana, najviše dvadeset. Živjet ćemo u Svetoj Nedelji, kuća će biti gotova za par mjeseci”, dodao je Kožić.

Šegota je za kraj poslao motivacijsku poruku.

“Nikad ne odustajte od svojih snova. Mislim da je to univerzalna poruka za sve ljude, bez obzira na rasu, nacionalnost i na seksualnu orijentacija. Treba vjerovati u svoje snove, pratiti svoje snove i raditi sve da se ti snovi ostvare”, zaključio je Šegota.


10 KOMENTARI

 1. U Hrvatskoj će biti najviše dvadesetak gay roditelja koji žele udomiti dijete ali je broj bikova kojima to smeta ipak u milijunima.

 2. Apsolutno vas podrzavam pustite ove hejtere djeci Moze biti jednako dobro kao i kod drugih udomitelja.
  Poznato je da su gay parovi puni ljubavi i razumijevanja tako da ljubavi sigurno nece falit u toj obitelji a ljubav je najvažnija zar ne?

 3. Zašto nitko ne navede primjer kreatorskog dvojca Dolce & Gabbana koji su homoseksualci te su odgojeni u istospolnim obiteljima i koji su rekli sami da je takav odgoj apsolutno neprikladan za uravnotežen odgoj djece.
  Tad su ih svi napali.
  S druge strane ovom odlukom Ustavnog suda se njima ne dodjeljuju djeca nego se iskrivljeno tumači Zakon o udomiteljstvu.
  Jedbo dijete nema DNK niti svojih roditelja (toliko o “ženinom pravu na tijelo”) nego svoj vlastiti.
  Zašto se nitko ne pita kako je toj djeci?
  Sve BABE, RODE i ine udruge su se javili u Severininom slučaju da “djetetu treba majka”; di su sad te udruge gdje majke nema ni na vidiku?
  A onda ih još neki tulipani i na ovom cijenjenom Portalu podupiru pod egidom širine duha i dobrohotnošću prema djeci.
  Vi ste najobičniji gubavi predatori i pedofili (najveći postotak pedofila i je homoseksualan, čast iznimkama).
  Treba li ih zato ubiti? Apsolutno NE!!!
  Ali im se ne smiju “dodijeljivati” djeca. Pari da su stvari.
  Suton civilizacije!

 4. ..Odluka Suda koja omogućava svima sudjelovanje u “javnoj usluzi udomljavanja”?!
  E baš bih voljela vidjeti tog veleumnika iz Ustavnog koji je se prvi dosjetio ovog o “javnoj usluzi”? Odakle je to preuzeo…Od usluge javnog prijevoza ili javnog dobra?

  A ovu dvojicu histeričnih homoseksualaca koji će koristiti tu javnu uslugu moram po sili Suda i podržavati?
  Iako je riječ o sorti koja u korijenu mrzi i prezire žene i koji će u istom tom mrziteljskom ozračju odgajati i tu ‘svoju djecu’?!

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime