Mještani pograničnih područja s Bosnom i Hercegovinom i dalje su ogorčeni. Još uvijek im nisu otvoreni granični prijelazi zbog čega im je otežan život, a nastaju i ljubavni problemi.

Život u Sebišini kod Imotskog je zapeo. Tako barem mještani opisuju situaciju sa zatvorenim malograničnim prijelazom. Svetko Glavota iz Sebišine napominje kako ima problema s drvima koje ne može dovesti do kuće, piše Dnevnik.hr.

Danko Glavota iz Sebišine napominje kako ima 500 kila grožđa koje ne može ubrati, a ne može nikoga naći tko ima propusnicu. A ako želi proći legalno, kaže da mora proći 50 kilometara.

I rampe na granici Aržano-Vinica su spuštene. Tišina je sablasna.

– Zapinje svugdje, tribalo bi otvorit, radi ljudi, radi svita, radi škola – kaže Ruža Lediž iz mjesta Aržano. Zbog zatvorene granice nastaju i ljubavni jadi.

– Pa imam ljubavnicu priko granice, a sada policija ne da prići, a ja dok okolo dođem meni više ljubavnica ne pada na pamet – priznaje Srećko Kundid iz Sebišina.

A gdje je pomoć države?
S jedne strane Bosna i Hercegovina, s druge Hrvatska, a uz granicu žive ogorčeni stanovnici kojima je zbog zatvorenih malograničnih prijelaza otežan život. I taj problem postoji već neko vrijeme.

Mještani su kumili i molili državu za pomoć.

Prije mjesec dana naše Ministarstvo vanjskih poslova uputilo je dopis kolegama u BiH za otvaranjem granica, ali – ostale su zatvorene.

– Mi s vremena na vrijeme požurujemo BiH stranu, a prema našim informacijama još uvijek traju unutarnje konzultacije s njihove strane i dobivamo uvjerenja da ćemo u nekom skorom vremenskom roku dobiti odgovor i nadam se da će biti pozitivan – rekao je državna tajnica u MVEP Andreja Metelko-Zgombić.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime