Vikend za nama donio je kraj višetjednog suhog razdoblja. Količine oborine prilično variraju od podneblja do podneblja. Dok su jučer na širem splitskom i sinjskom području pale tek neznatne količine kiše, na šibenskom području palo je 20-ak, na vrgoračkom 30-ak, a na krajnjem jugu Hrvatske u Konavlima i preko 50 litara kiše po kvadratnom metru.

Ovog tjedna ulazimo u veljaču, posljednji mjesec klimatološke zime. Zima ne samo da nije pokazala svoje pravo lice, nego je zapravo ove godine nije ni bilo. Neće je biti ni do kraja siječnja, a izvjesno je, ni prvih dana veljače.

Aktualni tjedan proći će u znaku stabilnog vremena.

Danas nas očekuje pretežno sunčano i suho vrijeme. Puhat će slaba do umjerena tramontana. Bit će toplo za dio godine s najvišim dnevnim temperaturama od 11 do čak 17 Celzijevih stupnjeva.

Nešto promjenjivije vrijeme očekuje nas u utorak, osobito u drugom dijelu dana. Bit će promjenjivo, a oborine se uglavnom očekuju popodne i navečer. Lokalno će biti kiše, a navečer može biti i grmljavine. Zapuhat će umjereno do pojačano jugo koje će okretati na lebić koji će na moru ponegdje imati vrlo jake udare. Navečer pulenat i tramontana. I dalje toplo s najvišim dnevnim temperaturama od 10 do 16°C.

Srijeda donosi promjenjivo vrijeme s čestim izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Iako će veći dio dana biti suh, povremeno je moguća slaba kiša. Puhat će slab do umjeren vjetar različitih smjerova. I dalje toplo, iako neznatno svježije u odnosu na utorak.

Nešto stabilnije vrijeme očekuje nas u četvrtak. Bit će suho i pretežno sunčano. Puhat će slaba do umjerena bura. Najviše dnevne temperature zraka do 9 do 14°C.

Kraj tjedna ponovno će obilježiti promjenjivije vrijeme. U petak je moguća tek povremena i slaba kiša, a ona bi mogla biti nešto češća u nedjelju. Vjetar će biti slab, a temperature u najtoplijem dijelu dana od 10 do 15°C.

Zimi se ne treba nadati ni do sredine sljedećeg tjedna, a onda postoji mogućnost značajnije promjene vremena.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime