GASTRO UŽITAK Splitska studentska udruga organizira zanimljiv događaj: “Cilj nam je da Erasmus studenti dožive iskustvo kuhanja”

"Cilj nam je da erasmus studenti dožive iskustvo kuhanja u profesionalnoj kuhinji, učenja od profesionalnog kuhara, da obogate svoj boravak u Splitu i sa sobom kući odnesu dio naše gastronosmke kulture", poručuju

Sutra s početkom u 16h mladi zadarski šef kuhinje Jakov Meštrović provesti će radionicu tradicionalne Dalmatinske kuhinju u prostoru kuhinje Visokog učilišta Aspira. Glavni organizator eventa je neprofitna studentska oganizacija Erasmus Student Network Split.


Evo što su nam povodom tog događaja poručili iz splitskog ESN-a.

“U okviru Social inclusion dana koje provodimo od 06.-20.04.2020. Social inclusion tim sačinjen od 7 vrijednih cura potrudio se organizirati različite događaje kako bi našim erasmusima pružili što ugodniji boravak u Splitu. Cilj našeg tima je podići svijest o najugrženijima i pružiti erasmusima priliku da makar daleko od kuće učine nešto lijepo i pomognu onima kojima je potrebno.

Nažalost zbog same situacije s koronom postalo je gotovo nemoguće posijećivati skloništa i domove s kojima smo prije imali odlične suradnje i zato smo ovaj semestar odlučile da osim pomoći potrebitima želimo erasmuse naučiti barem nekoliko jela iz naše bogate dalmatinske tradicije.

S tom željom obratili smo se prekrasnom Visokom Učilištu Aspira koje je odmah prihvatilo našu ideju i ustupilo nam njihov moderno uređeni praktikum kako bi se naši erasmusi makar na jedan dan osjećali kao pravi kuhari”, poručuju iz splitske studentske udruge te nastavljaju:

“Zadnja briga bila je tko će održati radionicu? Odluka je pala na mladog zadarskog šefa kuhinje Jakova Meštrovića. On već dvije godine vodi radionice u zadarskom cooking class-u i pokušava osvijestiti ljude da su najbolje namirnice za pripremu jela sezonske namirnice, koje možemo pronaći u prirodi ili na pijaci.

Možda i najvažnije  tražili smo studentima pristupačnu i komunikativnu osobu, koja će ih upoznati s jednostavnim dalmatinskim receptima koje će i oni  sami moći napraviti i kod kuće, za malo vremena i s ne tako velikim studentskim buđetom.

Cilj nam je da erasmus studenti dožive iskustvo kuhanja u profesionalnoj kuhinji, učenja od profesionalnog kuhara, da obogate svoj boravak u Splitu i sa sobom kući odnesu dio naše gastronosmke kulture.Nadamo se da ćemo u tom cilju i uspjeti i veselim se četvrtku i upravo ovoj radionici”, zaključuju iz ESN-a Split.

Moja reakcija na članak je...
Vau
5
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime