Sajam GAST već je godinama vodeći gastronomski i turistički događaj u Hrvatskoj i regiji koji okuplja sve najbolje od gastronomije, turizma, vinarstva te tvrtke iz oblasti ugostiteljstva i opremanja prostora u funkciji turizma, a održava se od 28. veljače do 03. ožujka u Spaladium areni.
VEZANE VIJESTI:
- SAJAM GAST 2018. Mjesto pripreme za zvijezde turističke sezone
Kako je bilo na otvaranju, pogledajte u foto galeriji fotografa Renata Pezzia.
Splitska gastro scena, predstavljanje i degustacija gastronomske i enološke ponude restorana - od autohtonih dalmatinskih jela i vina, starinskih ili s notom suvremenosti do svjetski poznatih receptura u novom ruhu, jedno je od najatraktivnijih događanja u okviru 23. međunarodnog sajma GAST 2018.
Splitska gastro scena / kulinarski gastro show – održava se sva četiri dana, u popodnevnim satima, prema slijedećem rasporedu:
Četvrtak, 01.03.
- 12:00 – 13:30 – Beef Shop, kulinarski show “Delikatesni bifteci”
- 13:30 – 15:30 – restoran Apetit
- 16:00 – 17:00 – OPG Juta Spiza (domaći ljuti umaci i ljute paprike)
- 17:00 – 19:00 – restoran Zora bila, kulinarski show “Sljubljivanje šampionskih vina”
Petak, 02.03.
- 13:00 – 15:00 – humanitarni koktel
- 17:30 – 19:00 – restoran Artičok
Subota, 03.03.
- 13:00 – 14:30 – OPG Juta Spiza (domaći ljuti umaci i ljute paprike)
Pored Splitske gastro scene, na štandovima izlagača održat će se i niz drugih prezentacija i degustacija među kojima izdvajamo:
- četvrtak 10:30 sati - prezentacija blatske lumblije – štand Turističke zajednice Blato
- četvrtak, 11:00 sati - “Iš fiš” - priprema hrane – štand Turističkog klastera kontinentalne Hrvatske
- četvrtak, 17:30 sati - "Sljubljivanje šampionskih vina” kulinarski show, restoran Zora Bila
- petak, 09:45 sati - “Doručak za medije” – na meniju delicije od turopoljske svinje (čvarci, kobasice, slanina i ostalo delikatesno blago od ove rijetke i vrlo cijenjene vrste)
- petak 11:00 sati - prezentacija korčulanskog kolača lojenica – Smiljana Matijaca
- subota, 11:00 sati - humanitarna akcija “Poznati u kuhinji” kuhaju za udrugu Most, – 12:30 sati
Uz sve to, ne zaboravite degustirati vina malih i velikih hrvatskih vinara!