Hrvatska je drugi dan za redom pod utjecajem snažne sredozemne ciklone. Utjecaj je najviše obilježen rasprostranjenim obilnim oborinama, a u velikom dijelu zemlje i vrlo vjetrovitom vremenom.

Tako je danas na Krčkom mostu izmjeren udar bure od 161 km/h, dio autoceste i Jadranske magistrale je zatvoren, a u Zagrebu vjetar na udare puše do 70 km/h.

Snažan vjetar protekle noći rušio je stabla, reklame, suncobrane, čupao krovove, a ne posustaje ni tijekom dana. Zagrebačke ulice pune su odlomljenih grana. Javni prijevoz kasni ili ne vozi.

Na društvenim mrežama se povela rasprava mogu li se uspoređivati zagrebački sjeverac i bura na Jadranu, no jedna se komentatorica “izdigla” iznad razine te rasprave i ponudila svoje viđenje stvari:

“Ovo je manipulacija vremenom, moguće zbog skupljanja potpisa za referendum. Kako je krenulo, ne bi se čudila da sam pogodila” – napisala je komentatorica za Crometeo zidu priloživši pjesmu Gorana Bare.

Podsjetimo, u tijeku je prikupljanje potpisa za još jedan referendum. Jučer je počelo prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma o ukidanju proračunskog financiranja političkih stranaka u organizaciji građanske inicijative “Uzmite novac strankama” i podršku Živoga zida.

Dakle, uzalud meteorolozima objašnjena zašto olujni vjetar u Zagrebu i snijeg u planinama u svibnju, kad ljudi imaju svoja “objašnjenja”.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime