FUTSAL Šibenska Crnica ušla u elitno društvo: “Ostvario nam se dugogodišnji san”

Povijesni plasman dojučerašnjeg šibenskog drugoligaša u elitni rang razgalila je mnogobrojne klupske pristaše i simpatizere, pa i inače smirenog predsjednika Antonija Svirčića

Ono što su godinama sanjali ljubitelji malog nogometa u Šibeniku napokon je dosanjano – Šibenik je dobio malonogometnog prvoligaša! San je u javu pretvorila MNK Crnica koja je nakon što je osvojila prvo mjesto na drugoligaškom jugu, kroz kvalifikacije izborila ulazak u elitno društvo hrvatskog futsala.


Povijesni plasman dojučerašnjeg šibenskog drugoligaša u elitni rang razgalila je mnogobrojne klupske pristaše i simpatizere, pa i inače smirenog predsjednika Antonija Svirčića, piše Futsalmagazin .

– Ulazak u prvu ligu predstavlja veliku stvar za klub. Toliko smo godina žudjeli za prvom ligom… Napokon nam se ostvario san. Naš uspjeh je kruna dugogodišnjeg i mukotrpnog rada. Ne bismo uspjeli da svi zajedno nismo bili povezani kao na lancu – sa zanosom je naglasio vodeći čovjek Crnice koji će u klupskoj povijesti ostati upamćen kao prvi predsjednik pod čijim se vodstvom šibenski klub kvalificirao u prvu ligu.

– Prije tri godine izborili smo prvoligaške kvalifikacije, no nismo uspjeli u svojem naumu. Tada sam bio uz klub, ali nisam bio član klupske uprave. Godinu poslije, u Crnicu sam se uključio kao potpredsjednik. Unatoč ambicijama, napravili smo nekoliko krivih poteza. Međutim, proteklog smo ljeta zaozbiljno zagrizli za prvu ligu i na vrijeme smo započeli sa slaganjem igračke križaljke. U prvom dijelu aktualne sezone poremetile su nas pojedine ozljede, ali i odlazak Alena Protege u Italiju – rekao je Svirčić , te nastavio.

– Na polusezoni smo se ciljano osnažili, a uskoro je došlo i do promjene na trenerskoj klupi. Naša odluka da se Robertino Jelovčić vrati na klupu zasigurno spada u domenu jednih od ključnih momenata u cjelokupnoj priči. Nikako ne želim umanjiti znanje, rad i trud gospodina Bore Matana – obrazložio je Antonio Svirčić i autoritativnim glasom kazao kako je Crnica već s današnjim danom započela s pripremama za premijernu prvoligašku sezonu.

– Prvi i osnovni cilj jest da sadašnji igrački kadar zadržimo na okupu. Momčad je već uigrana i logično je da bi s njom lakše bilo raditi i naredne sezone. Uz dva, maksimalno tri kvalitetna pojačanja, siguran sam da se Crnica može etablirati u stabilnog prvoligaša koji može zauzeti sredinu prvenstvene ljestvice. Spremni smo za prvu ligu! – samouvjereno je apostrofirao predsjednik novopečenog šibenskog prvoligaša.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0