Fuchs otkrio razmišlja li se o uvođenju novih mjera: “Postoji mogućnost da se pomaknu zimski praznici”

Otkrio je i što će biti s maturom


Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs otkrio je da se zasad neće uvoditi nove mjere u obrazovni sustav, prenosi Dnevnik.hr.


– Ukoliko se u skladu s pooštravanjem općih mjera ide prema zatvaranjima većih mjesta, u tom slučaju možemo razmotriti da se u tim područjima primijene neke od mjera koje bi vodile ka tome – rekao je i poručio da se zasad ne razmišlja o online nastavi.

Na pitanje razmišlja li se o ranijim zimskim praznicima, Fuchs je kazao da postoji mogućnost da se pomaknu zimski praznici, ali u slučaju da za time bude epidmiološke potrebe.

– U tom bi se slučaju cijelo gradivo moglo nadoknaditi uzimajući dva tjedna od ljetnih praznika, ali to je nešto što se mora raspraviti na nacionalnoj razini – objasnio je.

Što će biti s maturom?

Posljednja istraživanja Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja pokazala su da nastavom tijekom prvog vala epidemije nisu bili zadovoljni niti učenici niti roditelji. Fuchs kaže da se taj program radio ”doslovno preko noći”.– Mi cijelo vrijeme radimo i proizvodimo nastavne materijale. Oni su uvijek jedno dva tjedna ispred onoga što se predaje u školama da bi, u slučaju online nastave, imali svo gradivo pripremljeno unaprijed – objasnio je i dodao je da nastava uživo ovisi o tehničkim mogućnostima svake škole, ali više je mogućnosti i materijala za online nastavu.

Kada se govori o maturantima, Fuchs je kazao da se razgovara o tome kako će se provesti matura.

– To će ovisiti o tome koliko će ovakva situacija trajati, hoće li se nastava stabilizirati. Ako uspijemo održati nastavu na ovoj razini to će sigurno biti puno bolje za maturante – kaže ministar i dodaje da je Ministarstvo dalo nalog NCVVO-u da pripremi nekoliko mogućih scenarija za državnu maturu.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
1
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
3
Grrr
1
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime