Fuchs donio i službenu odluku: Povećana minimalna studentska satnica

Studentska satnica za 2020. iznosila je neto 25,39 kuna po satu


Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs donio je i službenu Odluku o iznosu minimalne naknade za obavljanje studentskih poslova za 2021. godinu. Minimalna satnica za studente od 1. siječnja iznosi neto 26,56 kuna po satu, piše Srednja.hr.


Nakon što je Vlada Republike Hrvatske u Narodnim novinama objavila Uredbu o visini minimalne plaće za 2021. godinu, Ministarstvo znanosti i obrazovanja je na svojim mrežnim stranicama objavilo Odluku o iznosu minimalne naknade za obavljanje studentskih poslova za 2021. godinu. Tako će od 1. siječnja studentski minimalac iznositi neto 26,56 kuna po satu.

Inače, studentska satnica za 2020. iznosila je neto 25,39 kuna po satu. Donesena Odluka predstavlja treće povećanje minimalne naknade od stupanja na snagu Zakona o obavljanju studentskih poslova.

Podsjetimo, prema Zakonu o obavljanju studentskih poslova, ministar za svaku kalendarsku godinu donosi odluku o iznosu minimalne naknade (neto) po satu. Minimalna naknada za obavljanje studentskih poslova po satu izračunava se tako da se iznos minimalne bruto plaće u Republici Hrvatskoj, sukladno posebnome propisu, podijeli sa 160, piše Srednja.

Moja reakcija na članak je...
Vau
9
Haha
1
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
2
Molim?
1Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime