Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs izjavio je u četvrtak da je zabilježen blagi trend povećanja broja djece koja su u samoizolaciji, ali da je stanje za sada u redu te da taj broj iznosi tek oko nula cijelih i nešto posto od ukupnoga broja učenika.

– Za sada je to u redu i postotak djece u samoizolaciji je nula cijelih i nešto postotaka, ali nemojte me ‘loviti’ za riječ – odgovorio je ministar Fuchs novinarima nakon sjednice vlade na pitanje o broju djece u samoizolaciji od početka nove školske godine.

Ocijenio je kako je za sada “situacija još uvijek u redu uz nekakav blagi trend prema gore u broju djece koja su u izolaciji”.

Dodao je kako je bilo za očekivati da će neki učenici trebati ići u samoizolaciju, ali će se, rekao je, dio njih uskoro vratiti u redovitu nastavu jer im već istječe rok od 14 dana koji su trebali provesti u samoizolaciji.

– To je otprilike i očekivano, ali još uvijek je stanje u redu – ocijenio je Fuchs.

Na pitanje planira li se, u slučaju da se poveća broj učenika koji će trebati biti u samoizolaciji, da će se nastava više provoditi online, ministar je podsjetio da se online nastava i provodi svo vrijeme.– To je i zanimljivost ovoga modela da smo pustili sva tri oblika nastave, a ona djeca koja su u samoizolaciji, a imamo i nekoliko manjih škola koje su u kompletnoj izolaciji, prate nastavu online – istaknuo je ministar.

Zaključio je kako je zato i napravljen takav fleksibilan model koji podrazumijeva aktivaciju sva tri oblika nastave.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime