FRANE MATOŠIĆ USKORO NA POLJUDU: „Najveće pamtit ćemo dane…”

[FOTO] Najbolji strijelac Hajduka, prvi susid Bajdi


Broji se sitno od postavljanja kipa Frani Matošića na Poljudu, slavnog igrača Hajduka, istinske legende koja je za „Bile“ zabio rekordnih 729 golova. Postamenat i kip, visine ukupno 2 i pol metra bit će samo nekoliko metara od vječnoga Bajde Vukasa.


Unuk Frane Matošić, (ponosno nosi didovo ime), na ideju je došao odavno, ali realizacija je čekala aktualnog predsjednika Lukušu Jakobušića, koji je poslušao Antu Ivkovića Zonzija i Juricu Gizdića te konačno u ime kluba amenovao financiranje izrade spomenika. Mladi splitski kipar Davor Kamenjarin izradio je kip koji još čeka završni „glanc“. Dvije tone Bračkog kamena za postolje donacija je Tvrtke „Stina“ vlasnika Jakija Jakšića barba Frani, odnosno njegovoj obitelji. A na postolju je Josip Sovulja ugravirao: „Najveće pamtit ćemo dane… 739 nastupa, 729 golova“, Frane Matošić 1918. – 2007.

I tako će legendarni barba Frane Matošić uskoro osvanuti podno zapadne tribine poljudskog stadiona, blizu Bajde da opet kao nekad odigraju dupli pas, ili proćakulaju o nekim davnim, slavnim, Hajdučkim vremenima.Moja reakcija na članak je...
Vau
27
Haha
1
Hagić
4
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime