Na Atlantiku i dalje traje potraga za hrvatskim kapetanom Dinom Miškićem i šestoricom članova njegove posade. Ipak Francuzi su najavili prekid potrage u dosadašnjem obimu.

– Francuska vlada razmišlja o prekidu potrage kakva je trenutno. Potragu bi trebao nastaviti samo brod Alp Striker, a svi drugi brodovi bit će upozoreni da opreznije prolaze tim područjem – potvrdio je za Dnevnik.hr Dragomir Mucić iz SIndikata pomoraca.

Iz Sindikata pomoraca zato su uputili dopis ITF-u u kojem zahtijevaju nastavak potrage kao i do sada. To pismo proslijeđeno je francuskoj vladi, predsjedniku Macronu, luksemburškim administrativnim službama te hrvatskoj vladi.

Udruga pomoraca Nautilus International koja broji 20.000 članova iz Britanije, Nizozemske i Švicarske zatražili su od francuske vlade nastavak potrage za nestalim pomorcima. Na prijedlog Sindikata pomoraca Hrvatske, udruga ITF je uputila pismo na sve institucije koje mogu utjecati na to da se potraga nastavi. Radi se o udruzi The International Transport Worker’s Federation koja objedinjuje 670 podružnica diljem svijeta i predstavlja oko 18.5 milijuna transportnih radnika, doznaje Dnevnik.hr od glavnog tajnika Sindikata pomoraca Hrvatske Nevena Melvana.

– Satelitske snimke koje toliko iščekujemo dolaze s odmakom od šest sati, potom je potrebno dva sata dok ih se pregleda. Prvi podaci mogli bi biti poznati tek večeras – kazao je Melvan.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime