Delegacija iz Francuske “Groupe de Secours catastrophe Français”, na čelu s predsjednikom Thierry Veluom posjetila je prošlog vikenda Grad Supetar i njegove vatrogasce.
Nastavak je to suradnje supetarskih vatrogasaca s ovom međunarodnom nevladinom organizacijom francuskih vatrogasaca koji pomažu u prirodnim katastrofama diljem svijeta, koji je zahvaljujući njihovim zajedničkim prijateljima iz dobrovoljnog vatrogasnog društva Rovišće započet još ovog ljeta.

Francuski su vatrogasci ovaj put svojim supetarskim kolegama donijeli i vrijednu donaciju, pun kombi vatrogasne opreme, opreme za spašavanje i sredstava za pružanje prve pomoći. U razgovorima sa predstavnicima DVD-a Supetar i DVD Rovišće dogovorili i nastavak tripartitne suradnje na daljnjem opremanju i obuci vatrogasca.

U službenom dijelu posjete predsjednik GSCF-a, Thierry Velu i njegov domaćin predsjednik DVD-a Supetar Nikica Maričić sastali su se i sa supetarskom gradonačelnicom Ivanom Marković koja je u obraćanju francuskim vatrogascima zahvalila na svoj pomoći i dobroj volji da dođu na Brač i vide kako naši vatrogasci funkcioniraju i sa kojim se sve problemima u obavljanju svojih svakodnevnih zadaća susreću.

Predsjednik “Groupe de Secours catastrophe Français” Thierry Velu tom je prigodom istakao kako je u Supetru, baš kao i prije nekoliko dana u Rovišću, upoznao čitav niz hrabrih i profesionalnih ljudi koji su, što ga posebno raduje, spremni slušati, učiti i izmijenjivati svoja iskustva s njima. Dodao je i kako je sve ovo uvod u jednu dublju i konkretniju suradnju ovih dvaju dobrovoljnih društava i njihove organizacije, čemu se oni veoma raduju jer, kako kaže, vatrogasci diljem svijeta su isti i jedna su velika obitelj.

Francuska skupina za ublažavanje katastrofa , skraćena kao GSCF , francuska je nevladina organizacija osnovana 1999. godine za brza djelovanja u katastrofama. U svojem dvadestogodišnjem djelovanju sudjelovali su u brojnim međunarodnim operacijama potraga i spašavanja poput onih u Haitiju, Gvatemali i Indoneziji.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime