Vrijednu donaciju vatrogasne opreme koju je s prijateljima prikupio francuski državljanin Jacques Nicolai, dragovoljac sa Korzike, koji se borio na mnogim bojištima diljem Hrvatske, uručio je danas načelniku Općine Promina Tihomiru. Kao pripadnik 113. šibenske brigade HV-a sudjelovao u oslobodilačkoj akciji ‘Miljevci’, 2015. godine proglašen je počasnim građaninom Općine Promina, piše ŠibenikIN.

Jacques Nikolai u Hrvatsku je i prvi put došao kao humanitarac pa ju je ostao braniti u hrvatskim postrojbama. Ljetos je imao sličan osjećaj, Hrvatskom su buktili požari i trebalo je pomoći. Prikupio je 120 hlača, 80 jakni, 25 kožnih jakni, 22 para čizama, 6 kaciga te prikupljenih 2900 eura. Sve dobrodošlo u prominskom DVD-u, kaže Zdravko Kardum iz DVD-a.

– Mala smo sredina i ovo je zaista velika stvar. Pogotovo od čovjeka kojeg rat veže za Hrvatsku. Naprio je ovo zbog svog velikog srca, bez politike – kazao je.

Početkom iduće godine u planu je nova donacija.

Jacques Nicolai, humanitarac, strani dragovoljac u Domovinskom ratu i počasni građanin Općine Promine, siguran je kako će uskoro tamo i kupiti neku kućicu te život nastaviti u zemlji za koju je bio spreman i poginuti.

 Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0