Danas su u Solinu na badnjački post tradicionalno podijeljene porcije bakalara uz pokoju čašu vina. Na samu Badnju večer brojne obitelji izašle su u Sv. Kaju pogledati žive jaslice uprizorene od strane župljana.

Program su svojim dječjim predstavama uveličali maleni Svetokajci ispred crkve sv. Anastazija, a nakon njihovog nastupa upriličen je blagoslov i tradicionalno paljenje badnjaka koje se održalo prokraj Glorijeta uz prigodno dijeljenje bakalara i fritula. Posjetitelji su uživali u domaćim jelima, a bilo je i kolendre i božićnih pjesama, koje su najavile dolazak Jaslica i Čuvara Kristova groba.

Djeca su razgledavala razne životinje, a lik malog Isusa, Marije i Josipa oživila je mlada obitelj koja živi u Svetom Kaju u Solinu.

– Želim da vama i vašim obiteljima predstojeći Božić, jedan od najvećih i najljepših kršćanskih blagdana, donese blagostanje, radost života i obilje Božjeg blagoslova. Provedimo ga u miru, u krugu svojih obitelji, naših najmiljih, uz prijatelje, ali ne zaboravimo ni one potrebite, ni one koji su na morima ili udaljeni kilometrima od svojih kuća, a u mislima s nama. Na dobro vam došlo porođenje Gospodinovo – poručio je gradonačelnik Dalibor Ninčević.

U nastavku pogledajte fotogaleriju.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime