PROJEKT OD 105 MILIJUNA KUNA Filozofski fakultet možda već ove jeseni seli u zgradu Brodomerkura

Potrebna sredstva osigurat će splitsko Sveučilište prodajom zgrade rektorata, Filozofski fakultet, zatim Ministarstvo državne imovine, a najveći iznos dat će Ministarstvo znanosti i obrazovanja

U Splitu potpisano pismo namjere o kupnji upravne zgrade tvrtke Brodomerkur za potrebe Filozofskog fakulteta.


Potrebna sredstva osigurat će splitsko Sveučilište prodajom zgrade rektorata, Filozofski fakultet, zatim Ministarstvo državne imovine, a najveći iznos dat će Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Projekt je vrijedan 105 milijuna kuna, a zgrada Brodomerkura se nalazi samo na desetak minuta hoda od sveučilišnog Kampusa, piše Radio Dalmacija.

Kupnja te zgrade puno je povoljnija od izgradnje nove u kampusu – rekao je rektor Šimun Anđelinović i dodao da bi se Filozofski u novu zgradu mogao useliti već nakon mjesec i pol dana nakon potpisa sporazuma, a prednost je i to što je zgradu moguće brzo prilagoditi potrebama fakulteta.

– Kupnjom nove zgrade u neposrednoj blizini Kampusa riješili bi se prostorni problemi fakulteta s 1500 studenata koji su već 12 godina razasuti na čak šest lokacija u gradu. Ministarstvo znanosti odlučilo je izdvojiti čak 75 milijuna kuna iz državnog proračuna za kupnju zgrade – rekao je ministar Pavo Barišić , koji je prije primopredaje pisma namjere održao predavanje na temu Ulaganje u znanost i visoko obrazovanje.

Prije primopredaje pisma namjere održano je još jedno predavanje. Državno, a učinkovito! Bio je naziv predavanja koje je održao ministar države imovine Goran Marić. Njegovo ministarstvo će sudjelovati u realizaciji ovog projekta. Marić je istaknuo kako je izostanak odgovarajuće politike razlog zbog kojeg se Sveučilište nalazi već godinama u ovoj situaciji.

Dekan Filozofskog Aleksandar Jakir kazao je da kupnja zgrade Brodomerkura za potrebe Fakulteta predstavlja važno ulaganje u budućnost.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0