Sinoć je u ljetnom kinu Bačvice predstavljeno 10 petominutnih filmova u sklopu projekta ArTVision+ koji se temelji na novom, inovativnom konceptu promocije zajedničkog turističkog proizvoda predstavljanjem manje poznatih destinacija, isticanjem i promoviranjem raznih aspekata kulturne baštine.

Uz prikazivanje filmova, posjetitelji su imali priliku čuti i impresije prisutnih autora i glavnih aktera ali i glasovati za svog favorita. Na kraju večeri saznali smo i rezultate objedinjenih glasova publike, glasova (lajkova) na facebook stranici Artvision+ te glasova stručnog žirija. Proglašenje pobjednika čekalo se s posebnim nestrpljenjem jer pobjednički film očekuje prikazivanje na ovogodišnjem Venecijanskom festivalu.

A pobjednik je film „Sipa i bob“, autora Jere Gruića koji je osvajanjem 1. mjesta prema glasovanju žirija i 3. mjesta prema glasovanju publike na projekciji uz pribrajanje lajkova on-line glasovanja putem Facebooka, postao i ukupni pobjednik.

Prema glasovima žirija čak 3 filma su imala isti broj bodova te su dijelili pozicije od 2. do 4. mjesta, a to su: “Crljenak – Kaštela, Home of the Zinfandel” (autor: Ivan Perić), “Ritam života – Vrličko kolo” (autor: Tina Ljubenkov) i “Šolta – otok meda” (autor: Tina Ljubenkov), a kako je film ”Ritam života -Vrličko kolo” Tine Ljubenkov bio 2. po glasovima publike (on-line i na projekciji), tako je osvojio i ukupno 2. mjesto., dok je 3. film “Šolta – otok meda” iste autorice.

Film “Sjaj – Zvjezdano selo Mosor” autora Maksima Bašića osvojio je 1. mjesto po zbirnim glasovima publike na projekciji i on-line glasovima putem Facebooka.
Važno je napomenuti kako će se svih 10 filmova iz konkurencije 4. rujna tijekom cijelog dana prikazivati u jednom od paviljona Venecijanskog festivala, a “Sipa i bob” će dobiti i plaketu “Mostre”.

Na taj način će i posjetitelji filmskog festivala u Veneciji uživati u umjetničkim filmskim minijaturama koje im nude novi pogled na zvijezde kulturne baštine manje poznatih turističkih mjesta našeg podneblja.