I ove godine Sinj na tjedan dana postaje grad hrvatskih zvijezda u svjetskoj znanosti i grad znanosti. Pogađate: na Festivalu znanosti – Sinj 2017.!

FZS 2017. održat će se u Sinju od 16. do 21. listopada pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske i potporom Ministarstva znanosti i obrazovanja, a gosti će biti naši vrhunski znanstvenici u svjetskoj znanosti: I. Đikić, G. Paić, T. Prokopec, J. Faričić, R. Matasović, L. Forro, T. Žakula, N. Raos, B. Salopek-Sondi, I. Sondi, A. Radonić, K. Vlahoviček, O. Polašek i T. Portada.

Svečano otvaranje Festivala održat će se u ponedjeljak 16. listopada u 17:30 sati u Alkarskim dvorima, a Festival će otvoriti izaslanica Predsjednice, Renata Margaretić Urlić.
Nakon predavanja Ivana Đikića i Guya Paića, održat će se okrugli stol o kurikularnoj reformi, na kojem će raspravljati vrhunski znanstvenici – gosti Festivala, te izaslanica Predsjednice, kao i državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, Tome Antičić.

Uz popularnoznanstvena predavanja u Alkarskim dvorima navečer, znanstvenici će na tjedan dana postati nastavnici u školama, te će djeci održavati satove fizike, biologije, kemije, hrvatskoga, zemjlopisa…. umjesto njihovih nastavnika.

Uz to, ove godine su organizirane znanstvene radionice za učenike “Analizom pogodi koja je sol u vodi!”, na kojima će posebno odabrana grupa od 10 učenika svaki dan poslije podne iz prve ruke u radionici od par sati imati priliku sudjelovati u istraživačkom radu. Svi zainteresirani se mogu prijaviti putem emaila fzsinj@gmail.com.

U četvrtak 19. 10. bit će javno promatranje neba teleskopima za sve uzraste u suradnji sa Zvjezdanim selom Mosor, nakon predavanja Ante Radonića koji će voditi promatranje. U petak će nakon predavanja biti Večer kemije, a u subotu će Festival završiti drugim javnim promatranjem neba za sve uzraste i Znanstvenim kvizom za srednjoškolce s vrijednim nagradama (3000, 2000 i 1000 kuna i brdo knjiga!).– Pozivamo Vas da dođete i vidite najnoviju svjetsku znanost iz prve ruke od najboljih znanstvenika u Sinju, te zajedno s nama pokažete da je znanje naša najveća vrijednost 21. stoljeća! – poručuju organizatori.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0