Ukoliko ste mišljenja da na otocima nakon turističke sezone nema nikakve akcije zaista se varate. Aktivniji su nego ikad strastveni balotari koji već sada uvelike vježbaju za jubilarni, 10. po redu turnir u balotama.

Mjesto radnje je Zavala na Hvaru, a lokacija gdje će se balote zakotrljati nosi veoma posebno ime. Bolat je mjesto s puno duše kojeg svaki balotar nosi u srcu, kultna adresa za igru najomiljenije dalmatinske razbibrige. Tu svake nedjelje netko pobjeđuje, netko gubi ali nitko kući ne ide ljut.

Interes je veći no ikad, čak rekordnih 17 ekipa odmjeriti će snage na ovogodišnjem turniru.

Idejni začetnik ovog turnira Toni Caratan i sam strastveni baloter kaže da se za zadnji dan turnira planira se dodjela medalja, proglašenje pobjednika, ali i fešta, a sve u skladu s epidemiološkim uvjetima. Na turniru će biti za sve sudionike obavezna zaštitna maska, koju je kako nam kaže Toni sam dizajnirao.

Pobjednici uvijek budu nagrađeni i to unikatnim peharima i medaljama iz kućne radinosti, viziju i stvaralaštvo potpisuje mještanin Ivo Batoš. Pobjednici turnira sa sobom će kao nagradu kući ponijeti janjca za kojeg vjerujemo neće dugo trebati da se okrene na ražnju. Za drugo mjesto namijenjen je prvoklasni pršut, a oni treći ali ne i manje bitni sa sobom odnose gajbu najboljeg piva.

U planu za skoriju budućnost je i ženski turnir, a sve izglednije i mješoviti. Zaigrati s nama možete već danas sve do sljedećeg četvrtka (8.10.) jer to nije samo sport, balote su gušt, dišpet i ponos!


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime