Velika uskočka akcija u Zagrebu krenula je zbog sumnje u davanje mita radi legalizacije 55 metara četvornih u “Vili Harmony” koju je na splitskim Bačvicama izgradila tvrtka Špinut. Osim Josipa Bienenfelda, načelnika Samostalnog sektora za pravne poslove u Ministarstvu graditeljstva koji je uhićen u utorak, osumnjičen je Zoran Sikirica, član uprave splitske tvrtke, te su također uhićeni Borislav Bašić, prokurist tvrtke i Željko Korica, bivši inspektor u Ministarstvu graditeljstva, sada pomoćnik direktora sektora razvoja i investicija u Janafu.

Kako saznaje Slobodna Dalmacija, za Vilu Harmony na parceli smještenoj istočno od cestovno-pješačkog mosta koji spaja gradsku luku i Bačvice na šest nadzemnih etaža dobivena je građevinska dozvola. Međutim, presudom Općinskog suda u Splitu je dozvola stavljena van snage za 55 metara četvornih objekta.

Upravo stoga kada je zatražena uporabna dozvola tih 55 kvadrata postali su problem. Za legalizaciju spornog dijela trebalo je zatražiti mišljenje od Ministarstva graditeljstva. Ukoliko je mišljenje pozitivno s njim se odlazi u Grad Split i legaliziraju preostali kvadrati.

USKOK sumnjiči splitski dvojac da su namjeravali dati mito kako ne bi bilo problema sa pozitivnim mišljenjem Ministarstva graditeljstva. Željko Korica se sumnjiči da je kao bivši inspektor ministarstva bio posrednik do Josipa Bienenfelda. Nad njima su se provodile tajne mjere nadzora koje su rezultirale uhićenjem trojice. Zoran Sikirica, kako je navedeno, trenutno je u Izraelu te nije uhićen, ali je osumnjičenik.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime