“EVO MENE MEĐU MOJE” Uređenje knjižnice ‘Grad’ u spomen na pjesnika Jakšu Fiamenga

Njegova obitelj donirala je bogatu privatnu knjižnicu koja broji više od 3.000 knjiga


„Evo mene među moje“, napisao je Jakša Fiamengo, Oliver otpjevao, a sve ostalo je povijest koja Split čini jedinstvenim i raspjevanim, posebnim gradom na svitu. Jakša kao da nam i danas kaže: „Ja sam pjesma, pjevaj me“, i mi ćemo ga pjevati…


Na današnji dan, 27. prosinca 2018., prije točno godinu dana, napustio nas je književnik i akademik Jakša Fiamengo. U studenome ove godine njegov nećak Denis Fiamengo i pranećakinja Maja Fiamengo, pravna nasljednica, donirali su GKMM-a bogatu privatnu knjižnicu Jakše Fiamenga koja broji više od 3.000 knjiga. Djelatnici su GKMM knjige iz stana u Radunici, u kojemu je Jakša živio, prebacili u susjedstvo, u prostor bivšeg Dječjeg odjela GKMM-a, u Zagrebačkoj 4. Kako bi ta knjižnica mogla biti otvorena za korisnike, prostor je nužno preurediti.

Amandman koji će to omogućiti potekao je od strane gradske vijećnice Mirne Kovačić, članice UV GKMM, a usvojio ga je gradonačelnik Andro Krstulović Opara na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Splita.

Osigurana financijska sredstva omogućit će preuređenje prostora, formiranje pjesničko-glazbene zbirke te organiziranje kulturno-umjetničkih programa raznolikog sadržaja. Paralelno s kreiranjem te zbirke, stvarat ćemo pjesničko-zavičajnu zbirku knjižnice, kao i zavičajno-glazbeni odjel Gradske knjižnice i Grada Splita.

– Hvala svim sudionicima koji su, na dobrobit svih naših sugrađana, doprinijeli pokretanju ovoga projekta! – poručili su djelatnici GKMM.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime