Hrvatska se plasirala na Europsko prvenstvo. U posljednjem kolu kvalifikacija trebala je barem remi protiv Slovačke, ali je na kraju preokretom pobijedila 3:1.

Na Europskom prvenstvu igrat će 24 reprezentacije, a ždrijeb je 30. studenog od 18 sati u Bukureštu. Reprezentacije će biti podijeljene u šest skupina po četiri reprezentacije, a dalje će proći po dvije reprezentacije iz svake skupine te četiri najbolje trećeplasirane.

Hrvatska je jedna od 16 reprezentacija koje su se dosad plasirale na Euro. Prvi su to uspjeli Belgijci 10. listopada, a dva dana kasnije priključili su im se i Talijani. Još će igrati Rusija, Poljska, Ukrajina, Španjolska, Turska, Francuska, Engleska, Češka, Švedska, Njemačka, Nizozemska, Austrija i Finska kojoj će ovo biti debitantski nastup na Europskom prvenstvu, piše Index.

Iz skupine B će dalje proći vjerojatno Portugal (treba pobjedu protiv Luksemburga), iz skupine D će proći dvije najbolje reprezentacije u konkurenciji Danske, Švicarske i Irske (Švicarcima treba pobjeda protiv Gibraltara, a Ircima protiv Danske), a u skupini E Mađarska, Slovačka ili Wales (Mađarska sigurno prolazi pobjedom u Walesu, Slovacima odgovara samo remi Walesa i Mađarske, a Walesu treba pobjeda).

Preostala četiri mjesta popunit će se reprezentacijama iz dokvalifikacija Lige nacija.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime