Europska noć istraživača u Splitu: Djeco, posjetite danas štandove s interaktivnim sadržajem

U Splitu će štandovi biti izloženi na prostoru Peškarije, kao i u Diklecijanovim podrumima


Europska noć istraživača je Inicijativa EU kojom se popularizira znanost i rad znanstvenika. Europska noć istraživača se tradicionalno održava diljem Europe svake godine zadnjeg petka u mjesecu rujnu.


Gradovi koji sudjeluju u održavanju Europske noći istraživača prepuštaju svoje gradske trgove znanstvenicima koji interaktivnim sadržajem djeci i odraslima približavaju znanost i svoj znanstveni rad.

Hrvatski gradovi su domaćini Europske noći istraživača 2018. i 2019. godine.

28. rujna 2018. godine se vidimo u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Puli od 17 do 22 sata.

Europska noć istraživača tradicionalno se provodi zadnjeg petka u mjesecu rujnu u vremenu od 17 do 22 sata. Na javnim površinama gradova hrvatski istraživači imat će štandove s interaktivnim sadržajem, ponajprije namijenjen mlađoj populaciji. Nadalje, program obuhvaća i aktivnosti glavne pozornice, nagradne igre i ostalo.Također, nevezano uz samu Europsku noć istraživača, od početka rujna ove godine do Europske noći istraživača u 2019. godini osam hrvatskih gradova provodit će interaktivne aktivnosti za mlade. Gradovi u provedbi su Zagreb, Split, Rijeka, Osijek, Pula, Zadar, Varaždin i Dubrovnik.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime