SDP-ovac Arsen Bauk danas je rekao da bi se o statusu zastupnice Brune Esih (NRH) na Facebooku naslovljenom “Obljetnica pada Zagreba – tragičan dan hrvatske povijesti” morali očitovati predsjednica Republike, čija je bila posebna izaslanica, te predsjednik HDZ-a s čije je liste Esih ušla u Hrvatski sabor.

– Nije problem u Esih, ona je svoje stajalište više-manje javno izražavala, no, ona je bila posebna izaslanica predsjednice Republike, pa bih volio čuti predsjedničino mišljenje o njenoj izjavi, u Sabor je ušla na listi HDZ-a na koju ju je stavio predsjednik stranke Andrej Plenković, pa bih htio čuti i njegovo mišljene. Očekujemo sljedeće godine da se 10. travnja iz usta Esih konačno okarakterizira kao oslobođenje Zagreba, pa da se taj krug konačno zatvori – kazao je Bauk danas u Hrvatskom saboru.

Građanima je čestitao dan oslobođenja Zagreba, 8. svibnja kojim se spominje dan kada su 1945. partizani ušli u glavni grad.

Na svom Facebooku, a vezano uz objavu Esih, citirao je Meštra iz Velog mista.

“U vezi sa statusom o padu Zagreba imam reći samo jedan citat iz 13. epizode Velog mista.

Meštar: Ča su oni jidniji, ja san veseliji.” – napisao je Bauk.

Esih obljetnicu oslobođenja Zagreba nazvala obljetnicom pada Zagreba

U svom statusu naslovljenom “Obljetnica pada Zagreba – tragičan dan hrvatske povijesti”, Esih navodi:

“Danas, 8. svibnja, obljetnica je ulaska Jugoslavenske armije u opustjeli Zagreb. Događaj je to koji simbolizira pokolje i pljačku, a jugoslavensku okupaciju Hrvatske obilježilo je skidanje hrvatske i podizanje jugoslavenske zastave; zabrana Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i obnova Jugoslavenske akademije; dokidanje studija hrvatskog jezika umjesto kojega se na Sveučilištu studira „narodni jezik“; Društvo književnika Hrvatske stupa na mjesto dotadašnjega Društva hrvatskih književnika, a umjesto „Lijepe naše“, na radiju se izvodi „Uz Tita i Staljina, dva junačka sina…“ Ta okupacija dokinuta je krvlju tek u Domovinskom ratu, kad su Hrvati pokazali da se Hrvatsku može osloboditi samo pod hrvatskom zastavom, ni pod kojom drugom!”Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime