U jučerašnjoj prometnoj nesreći oko 19,40 sati na državnoj cesti D-8, između Primoštena i Rogoznice teže je ozlijeđen 31-godišnji vozač motocikla, koji je zbog zadobivenih ozljeda zadržan na daljnjem liječenju u Općoj bolnici Šibenik.

POVEZANI SADRŽAJ

Do prometne nesreće je došlo kada se 38-godišnji rumunjski državljanin pri upravljanju teretnim automobilom Mercedes Sprinter, rumunjskih registracijskih oznaka, uključivao u promet sa zemljano kamene površine na kolnik državne ceste D-8 , preko pune središnje linije, a da prethodno nije propustio sva vozila koja se kreću tom cestom. Uslijed toga je došlo do sudara teretnog automobila i motocikla marke Kawasaki, splitskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 31-godišnji vozač, koji nije prilagodio brzinu kretanja motocikla osobinama i stanju ceste. Nakon sudara s teretnim vozilom vozač motocikla je zajedno s motociklom pao na kolnik.

Protiv 38-godišnjeg rumunjskog državljanina će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, a protiv 31-godišnjeg vozača motocikla je podnesen Obavezni prekršajni nalog, zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime