Šestero hrvatskih državljana zadržano je na još jednom kruzeru u Aziji zbog epidemije koronavirusa. Kako doznajemo, svih šestero su dobro i zasad ne pokazuju nikakve simptome, no morat će proći dvotjednu karantenu.

“Ministarstvo vanjskih i europskih poslova je putem Veleposlanstva RH u NR Kini zaprimilo potvrdu da se na brodu World Dream Cruise Ship u Hong Kongu nalazi šestero hrvatskih državljana, piše Dnevnik.hr.

Veleposlanstvo RH u NR Kini u kontaktu je s nadležnim tijelima te će hrvatskim državljanima pružiti svu potrebnu konzularnu i drugu pomoć, u okviru svoje nadležnosti”, rekla nam je glasnogovornica ministarstva.

Na spomenutom kruzeru nalazi se više od 1800 putnika, a pod karantenu je stavljen nakon prijave dijela članova posade koji su se požalili na visoku temperaturu.

Virus je na tom kruzeru dijagnosticiran trima Kinezima iz unutrašnjosti zemlje koji su krstarili od 19. do 24. siječnja, rekao je zdravstveni odjel Hong Konga, dodavši da je većina preostalih putnika iz Hong Konga. Dream Cruises, kojim upravlja Genting Hong Kong, rekao je u izvještaju da su se tri osobe kojima je potvrđen virus 24. siječnja iskrcale u južnom kineskom gradu Guangzhou.

Šestero Hrvata se, podsjetimo, isto tako nalazi u karanetni na japanskom kruzeru Diamond Princess. Oni su isto tako dobro i nemaju simptome zaraze koronavirusom.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime