EMOTIVNA MINISTRICA DIVJAK: “Majka sam koja je svoju kćer posvojila i bilo je teško”

Dječaka Mladena zanimalo je zašto ima toliko djece u domovima za nezbrinutu djecu


Kako bi se djeca sigurno kretala digitalnim svijetom nužno je educirati njih i njihove roditelje, a u tome ih mora štititi i država, poručeno je sa zajedničke sjednice djece i saborskih zastupnika koja je održana u sabornici u prigodi 30. obljetnice UN-ove Konvencije o pravima djeteta.


Događaju je nazočila i ministrica obrazovanja Blaženka Divjak, a ispričala se što je zakasnila dvadesetak minuta.

“Bila sam na konzultacijama sa sindikatima, pokušala sam pronaći rješenje za vas ovdje, osmaše i maturante, da barem vama bude osigurana nastava. Moj prijedlog nije prihvaćen”, izjavila je Divjak.

Potom su učenici, kao gosti u Saboru, nastavili postavljati pitanja i najčešće su bila upućena ministrici. Kao jedno dječaka Mladena, koji se pita zašto je toliko djece po domovima za nezbrinutu djecu.

“Mislim da ta djeca trebaju obitelj i podršku. U domovima nemaju nade, nakon 18. godine prepuštena su samima sebi”, rekao je Mladen.

Ministrica Divjak istupila je pa podijelila osobnoiskustvo, prenosiRTL.“Znate što je lagano? Usvojiti konvencije i poslati parole. Lagano je čak i lakonski odgovoriti. Znate što je teško? Teško je stvari mijenjati. Sad ću vam reći svoje osobno iskustvo jer ste vi ovdje bili hrabri i podijelili svoje”, kazala je ministrica pa nastavila:

“Ja sam majka koja je svoju kćer posvojila i kao što je to bilo teško prije 20 godina, jednako je teško i danas. Stvarno nismo puno napredovali u tome. Nismo osigurali, ne samo da dijete ima obitelj u smislu udomiteljske obitelji, nego i posvojiteljske. Ako nešto moramo naučiti, mislim da stvarno moramo stvariti jasan cilj pred sebe i odrediti što izmijeniti.”

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime