Eleonora Mandić, predsjednica Savjeta za ratne veterane SDP-a Splitsko-dalmatinske županije, uputila je priopćenje u kojem se osvrnula na vijest da je u Hrvatsko registrirano 1697 novih branitelja.

Njeno priopćenje prenosimo u cijelosti:

Savjet za ratne veterane SDP-a i ja osobno više puta smo isticali da smo protiv donošenja novog Zakona o pravima hrvatskih branitelja, koji je na snazi od prosinca 2018. godine. Nedopustivo je da se, 25 godina nakon završetka Domovinskog rata, netko sjeti da bi mogao podnijeti zahtjev za stjecanje statusa ratnog vojnog invalida (RVI).

Status ratnog vojnog invalida iznimno je popularan u Hrvatskoj jer jamči, za hrvatske prilike, izdašne mirovine. Prije donošenja ovog Zakona na snazi je bio Zakon po kojem se status RVI nije mogao stjecati nakon 31. prosinca 2005. godine. Smatralo se, naime, da je to korektan rok u kojem su svi branitelji koji su iz rata izašli s nekim oblikom invalidnosti to medicinskom dokumentacijom mogli i dokazati. Već samim tim što je Tomo Medved, ministar branitelja, zatvorio registar branitelja za javnost zvonilo je na uzbunu. Svaki pravi istinski branitelj ne srami se biti u javnom registru. Nameće se pitanje stvara li to HDZ svoje novo biračko tijelo, pošto su mu dio tog istog braniteljskog biračkog tijela uzeli Hasanbegović i ine male ultradesničarske strančice, ali najbolnije pitanje za sam kraj je koliko će nas porezne obveznike sve to koštati.

Zato poštovani ljudi, radnici – djelatnici: mora se raditi do 67. godine života – ipak je biračko tijelo važnije!Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime