EKSKLUZIVNO Kraj Mall of Split niče nova stambena zgrada, uskoro i poslovni neboder od 15 katova

Prvi donosimo fotografije poslovnog nebodera kojeg tvrtka Mejaši četvrti namjerava graditi odmah uz Mall of Split...

Gotovo je nedvojbeno kako su Mejaši splitski kvart koji se posljednjih godina pa i cijelog desetljeća najeksplozivnije razvijao – svašta je pomalo tome ‘kumovalo’, od kvalitetnog cestovnog povezivanja preko ipak jeftinijih cijena nekretnina do izgradnje popratnih sadržaja. A među tim sadržajima svakako je izgradnja Mall of Split, najvećeg trgovačkog centra na ovim područjima.


Taj projekt Tulipan grupe, unatoč problemima koji su ga pratili tijekom izgradnje (dobar dio tih multimilijunskih nedoumica tek čeka svoj sudski epilog), bio je tek dio njihovog investicijskog plana. U tijeku je izgradnja stambene zgrade od osam katova i tri podzemne garaže, projekt Mejaša petih, koja bi trebala biti gotova u najavljenom roku na ljeto ove godine, odnosno useljenje je planirano odmah nakon ljetne sezone. Zgrada sa 64 stambene jedinice je rasprodana, isklične cijene su bile oko 2,500 eura, ovisno o kvadraturi i poziciji, dok je cijena penthausa na posljednjem katu bila i viša.

Cijeli taj dio Mejaša sjeverno od Vukovarske te istočno od Malla je posljednjih godina postao pravi mali grad s brojnim novogradnjama, a čeka se službena odluka nadležnih da investitori krenu s izgradnjom – poslovnog nebodera od 15 katova! Prvi donosimo fotografije poslovnog nebodera kojeg tvrtka Mejaši četvrti namjerava graditi odmah uz Mall of Split…

– Riječ je o poslovnom neboderu za kojeg već ima puno zanimanja u poslovnoj zajednici. Najmanje pet katova cijelog nebodera je iznajmljeno jednoj velikoj IT tvrtki, a u prizemlju će biti salon automobila Nissan i Ford te servis. Uz poslovnu zgradu ide hotel od 126 smještajnih jedinica koji je dugoročno iznajmljen B&B hotelskom lancu sa sjedištem u Francuskoj, dva poslovna prostora trgovačke ili ugostiteljske namjene, garaže,… – najavljuje projekt Kristijan Gelo, čelni čovjek Mejaša četvrtih.

“Bez potpore Banovine”

Međutim, iako su još prije nekoliko godina iz Tulipan grupe izradili i platili DPU P26A, naglašava Gelo, i tako stvorili uvjete za preko 20 što njihovih, što tuđih projekata, koji su direktno punili gradsku blagajnu, sve je to išlo bez potpore Banovine.

– Dapače, za ovaj projekt imamo apsolutno sve suglasnosti, devet od deset potrebnih, od policije, HEP-a, ViK-a nadalje, osim Grada Splita jer po njima nemamo – pristup na cestu?! A to je nevjerojatan nonsens, jer je cijela ta parcela doslovno okružena cestom, već sad jednu od prometnica koristi nekoliko obiteljskih kuća pa po toj logici ni oni ne bi smjeli imati dozvolu… No, na rješenje gradske uprave smo uložili žalbu na županijski Upravni odjel za zaštitu okoliša, komunalne poslove, infrastrukturu i investicije te se nadamo i očekujemo pozitivno rješenje u idućih mjesec-dva.Uvjeren u pozitivan ishod žalbe

Mi smo u svakom slučaju odmah spremni krenuti u izgradnju još jednog projekta koji bi trenutno, ali i dugoročno povećao zaposlenost te osigurao značajan iznos gradskih prireza. – uvjeren je u pozitivan ishod žalbe te ishodovanje pravomoćne građevinske dozvole Kristijan Gelo.


Moja reakcija na članak je...
Vau
70
Haha
10
Hagić
15
Hmmm
20
Plač
4
Grrr
21
Molim?
10Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime