Ekipa poznate radio postaje posjetila i darovala djecu iz splitske udruge “Anđeli”

Radio Dalmacija je ovu godinu umjesto poklona poslovnim partnerima, sredstva darovala štićenike splitske Udruge Anđeli


U povodu blagdana Sv. Luce koja tradicionalno djecu dariva slatkišima i voćem, ekipa Radio Dalmacije posjetila je „Anđele“ –  štićenike splitske Udruge roditelja za djecu najteže tjelesne invalide i djecu s teškoćama u razvoju. U posjet nisu otišli praznih ruku već s darovima za djecu i vrijednom donacijom.


Prekrasno vrijeme i slatkiši privukli su djecu u park pokraj Udruge, gdje ih je iznenadila ekipa Radio Dalmacije, ali još i više Djedica koji im je uz osmijeh podijelio sve slatkiše.

Ovakvi trenutci popravljaju gorak okus godine za nama, rekla je predsjednica Udruge „Anđeli“ Dijana Aničić:

„Kada pogledam unazad s odmakom, otužna je cijela situacija, međutim, sve je lakše kad se nasmijemo, treba dijeliti osmijeh po svijetu. Bez obzira nosimo li maske, on se vidi. Osmijeh je ono što nam vraća toplinu, on nam pomaže da zadržimo čiste glave, da ostanemo normalni u ovoj situaciji.  Ostajemo bez zagrljaja i topline, ali nam osmijeh ne mogu ukrasti.“

Otkrila je i koliko pandemija koronavirusa utječe na sve njih.

„Naravno da je pandemija utjecala na nas, ostajemo bez dosta djelatnika. Pojavi se temperatura i odmah se mora u izolaciju. U cijeloj situaciji ne pati samo djelatnik već i obitelj i djeca koja su na skrbi. Ali ne damo se i dalje se snalazimo.“Najslušaniji radio u Dalmaciji i Udrugu veže dugogodišnje prijateljstvo koje se u ovoj  neizvjesnoj godini pokazalo u punoj snazi. Naime, Radio Dalmacija je ovu godinu umjesto poklona poslovnim partnerima, sredstva darovala upravo njima. „Anđeli“ su tu ljubav i  uzvratili – prekrasnim kuglicama za bor koje su sami izradili.

„Mi smo presretni, jer djeca imaju doživljaj Božića. Mi odrasli ćemo preživjeti sve ove nenormalne mjere i sve ostalo, ali njima ovo znači, jer oni su djeca i ne razumiju što se događa oko nas. Sretan sam što se ljudi nisu oglušili, što koliko- toliko ima donacija, iako je vrijeme teško za svih“, poručio je terapeut Udruge Goran.

Udruga „Anđeli“ je na poseban način uljepšala prosinac, ne samo ekipi s Radio Dalmacije, već i njihovim poslovnim partnerima. Kuglice koje su izradili prekrasan su poklon za blagdane, kao i podsjetnik da smo uvijek tu jedni za druge.

Prisjetimo se zajedno što je važno u životu – i pomozimo jedni drugima.

Ako osjećate potrebu da na bilo koji način pomognete radu udruge „Anđeli“ možete to učiniti kontaktom ili posjetom uredu Udruge na adresi Šibenska 33, Split.

 

 

 

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
4
Haha
0
Hagić
3
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime