Edukativne radionice NP „Krka“ provode se i online: “Učenje je zabavno, a edukacija u digitalnom svijetu poseban je izazov”

Tako su putem prve online radionice održane krajem listopada prvaši OŠ Kistanje postali novi mali čuvari prirode

Na početku nove školske godine Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ uputila je poziv na suradnju svim vrtićima, osnovnim i srednjim školama u Šibensko-kninskoj županiji s Programom predavanja i edukativnih radionica u školskoj godini 2020./2021.


Kroz brojne edukativne radionice želimo djeci pokazati kako svojim ponašanjem mogu utjecati na prirodu, učimo ih o vodi i biljkama i životinjama koje žive u Nacionalnom parku „Krka“, obilježavamo važne datume u zaštiti prirode u samom Parku, igramo se i natječemo, a naši stručni djelatnici gostuju u brojnim školama i vrtićima u Šibensko-kninskoj županiji. Programi u kojima sudjeluju djelatnici NP „Krka“ prilagođeni su različitim uzrastima i namijenjeni širenju znanja o zaštiti prirodne i kulturnopovijesne baštine, a dio programa ima i preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Današnja vremena nose nove izazove i zahtijevaju nove načine prenošenja znanja. Iako nam je druženje s djecom na terenskim radionicama i u njihovim vrtićima i učionicama najdraži dio posla, prilagodili smo se novonastaloj situaciji omogućivši održavanje edukativnih radionica na daljinu kako bismo vrijednosti NP „Krka“ podijelili preko ekrana. Dodatno smo putem službenog YouTube kanala roditeljima, odgajateljima i nastavnicima omogućili korištenje dokumentarno-edukativnih videouradaka o prirodnim i kulturnopovijesnim vrijednostima NP „Krka“.

Tako su putem prve online radionice održane krajem listopada prvaši OŠ Kistanje postali novi mali čuvari prirode a ovdje pogledajte kratak pregled svih radionica i predavanja.

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ definirala je i učvrstila svoja načela koja se temelje na zaštiti prirode, održivom razvoju i edukaciji. Edukacija je jedna od temeljnih zadaća i sadržana je u svakom projektu koji kao Ustanova provodimo. Stoga zahvaljujemo svim vrtićima i školama koji su do sada surađivali s Javnom ustanovom „Nacionalni park Krka“ te iskazujemo nadu u nastavak suradnje i pozivamo sve koji nam se žele pridružiti u radu, da to s povjerenjem i učine.


Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime