Dvadesetom jubilarnom regatom završio “Tjedan latinskog idra”

Posjetitelji su imali jedinstvenu priliku razgledati prekrasne kadrove zanimljivih brodica i vrijednih uspomena s dosadašnjih regata, a prikupljene donacije namijenjene su opremanju dječjeg vrtića u Murteru

Dvadeseta jubilarna regata obilježila je završetak ovogodišnjeg Tjedna latinskog idra koji se održao u organizaciji udruge Latinsko idro. Prekrasnim akvatorijem Murtera prodefilirale su brojne brodice, a hvalevrijedan događaj oduševio je brojne okupljene posjetitelje u uvali Hramina koji su uz regatu, proteklih dana posjetili i brojne radionice, skupove i predavanja o vrijednostima broda i života s tradicionalnim brodom.


Tijekom održavanja regate, u suradnji sa zagrebačkim Lions klubom Lenuci te šibenskim klubom Luce, otvorena je i donatorska izložba fotografija s prijašnjih regata. Posjetitelji su tako imali jedinstvenu priliku razgledati prekrasne kadrove zanimljivih brodica i vrijednih uspomena s dosadašnjih regata, a prikupljene donacije namijenjene su opremanju dječjeg vrtića u Murteru.

– Iznimno mi je drago što smo i ove godine dio ovog prekrasnog projekta. Veseli me rastući interes posjetitelja kako za Tjedan latinskog idra tako i za samu regatu, a posebno humanitarni cilj kojim ove godine pomažemo dječjem vrtiću u Murteru. – izjavila je predsjednica Lions kluba Luce Nera Gojanović.

Hvalevrijedan cilj Tjedna latinskog idra koji je ove godine obilježio dva desetljeća integracija je stečenih znanja i vještina u suvremene vrijednosti, a ove se godine održao pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović. Projekt su podržali i Turistička zajednica Općine Murter Kornati i Općina Murter Kornati.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0