U Istri su u posljednja 24 sata utvrđena dva nova slučaja zaraze koronavirusom, od kojih se jedan slučaj odnosi na bliski kontakt s već poznatom pozitivnom osobom, izvijestio je u nedjelju istarski Stožer civilne zaštite.

“Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je ukupno 286 uzoraka briseva na COVID-19, od toga 146 za administrativne potrebe, od kojih su dva pozitivna. Jedna osoba je bliski kontakt s već poznatom pozitivnom osobom, a u drugom slučaju je u tijeku epidemiološka obrada”, rekao je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac. Neslužbeno se doznaje kako se u jednom slučaju radi o kontaktu s osobom iz Srbije dok je u drugom slučaju riječ o ženskoj osobi iz Pule koja radi u Poreču.

Trenutno u Istri je 65 osoba zaraženo koronavirusom od kojih su samo četiri na liječenju u pulskoj Općoj bolnici, dok se ostali liječe kod kuće. U mjerama samoizolacije nalazi se 188 osoba.

“Neovisno o padu broja novozaraženih u posIjednjih par dana, i ova dva nova slučaja dokazuju kako građani moraju biti oprezni i odgovorni jer samo na taj način zadržat ćemo povoljnu epidemiološku situaciju u Istri”, poručio je načelnik Dino Kozlevac pozvavši građane da se pridržavaju uputa i preporuka županijskog Stožera civilne zaštite.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime