Dubrovačka bolnica priznala propust: “Nismo obavijestili obitelj i bacili smo stvari bez dozvole”

Beroš je poslao inspekciju u bolnicu


Četiri dana muškarac je ležao na patologiji u dubrovačkoj bolnici, a da o njegovoj smrti nitko nije obavijestio obitelj.


Povezani sadržaj

Da je preminuo, slučajno je saznala žena, i to preko telefona, a cijelu priču za Dnevnik.hr ispričala je zgrožena snaha preminulog. Kaže da je o svemu pisala ministru Berošu, a u bolnici je pokrenut unutarnji nadzor.

Beroš poslao inspekciju, bolnica priznala propust

Vili Beroš, ministar zdravstva, kaže da je odmah nazvao obitelj preminulog i ispričao se nakon što je proteklog tjedna bolnica u Dubrovniku propustila obavijestiti obitelj o smrti svog pacijenta.

Poslao je inspekciju u bolnicu. Sada su se oglasili i iz bolnice, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

– Ovim putem vas obavještavamo da je Povjerenstvo za unutarnji nadzor Opće bolnice Dubrovnik, na sjednici održanoj 16. siječnja 2021. godine utvrdilo da su djelatnici Opće bolnice Dubrovnik učinili propuste jer nisu obavijestili obitelj pokojnog pacijenta o njegovoj smrti, kao i zbog činjenice što je prilikom izvršavanja uobičajenih radnji oko pokojnika, bez dozvole obitelji bačen dio osobnih stvari istog.Iako je bacanje stvari pokojnika rezultat objektivnih okolnosti ovog slučaja, ne umanjujući time ozbiljnost propusta, najdublje izražavamo žaljenje zbog ovog događaja.

Opća bolnica Dubrovnik poduzeti će mjere sukladno internim aktima, te će o svemu izvijestiti Ministarstvo zdravstva i nadležne komore.Zbog navedenog neželjenog događaja Opća bolnica Dubrovnik iskazuje svoje žaljenje i iskrenu sućut obitelji, piše Index.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
1
Grrr
5
Molim?
2

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime