BIZARAN SLUČAJ IZ DALMATINSKE BOLNICE Obitelj četiri dana nije znala da im je otac preminuo: “Njegove stvari su bacili…”

"Rekli su da je dežurna liječnica imala puno posla"


U dubrovačkoj bolnici muškarac je četiri dana ležao na patologiji, a da o njegovoj smrti nitko nije obavijestio obitelj. Zgrožena snaha preminulog kazala je da je o slučaju pisala ministru Berošu, a u samoj bolnici pokreću unutarnji nadzor.


Mučnu priču za DNEVNIK.hr opisala je snaha preminulog koja je, kao i cijela obitelj, zgrožena postupcima bolnice. Kaže kako je njezin svekar u bolnicu primljen 2. siječnja zbog moždanog udara.

– Zbog situacije s koronom posjeti nisu dopušteni, znate kako je… Moja svekrva je više puta zvala bolnicu, ali joj je rečeno da će ju, ako bude što novoga, netko nazvati. Čula se s doktorom tog 11. siječnja tijekom dana. Kad je nazvala 14. i pitala kakvo je stanje njezinog supruga, liječnik je pitao: “Kako vi ne znate?” Pita ona “A što ne znam?” Rekao joj je da joj je suprug umro 11. siječnja – priča snaha pokojnika.

Dodaje kako im je rečeno da dođu po stvari preminulog. Kako su, kaže, sve saznali u četvrtak popodne, u bolnicu su došli u petak.

– Rečeno nam je da glavna sestra, koja ima stvari, radi od 8 do 3. Kad smo u petak došli, ona nam je rekla da je stvari bacila – govori zgrožena žena.

Ističe kako su i otpusno pismo i dokumentaciju pisali s datumom 15. siječnja.– Nema nikakve ljudskosti. Ovo ne radim ni iz jednog drugog razloga nego zbog jednostavnog ljudskog dostojanstva. Ovo nije fer, nije ljudski i nije normalno – zaključuje.

Pisala ministru

Dodaje kako je pisala i ministru zdravstva Viliju Berošu, ali i na još neke e-mail adrese u Ministarstvo.Iz osoblja bolnice, kaže, vidjeli su samo glavnu sestru.

– Svekrov liječnik dr. Čerimagić je nakon tog poziva svekrve nazvao natrag i rekao kao da oprostimo, te da je liječnica koja je taj dan bila dežurna imala puno posla – govori snaha preminulog muškarca.

Ravnatelj bolnice Marijo Bekić odgovorio je da je u tijeku osnivanje Povjerenstva za unutarnji nadzor koje će ispitati sve okolnosti slučaja te da će više saznanja o svemu imati sljedeći tjedan.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
3
Grrr
5
Molim?
0

1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime