Državne tvrtke u 2018. godini poklonile preko 100 milijuna kuna: Među donatorima i gubitaši

Među kompanijama koje dijele novac u raznorazne svrhe nalaze se i kronični gubitaši, kompanije koje primaju stotine milijuna kuna pomoći

Kompanije u državnom vlasništvu, odnosno one koje su u kategoriji “od posebnog interesa za RH”, lani su poklonile preko 100 milijuna kuna. Iako je doniranje samo po sebi vrlo pozitivna praksa, to je upitno kada su u pitanju državne kompanije čiji direktori novcem građana glume velike sponzore i humanitarce, a pogotovo je upitno kada se radi o gubitašima koji primaju milijunsku pomoć da bi uopće opstali, otkriva Index.


Državne firme podijelile 118 milijuna kuna, među donatorima i gubitaši

Prema podacima Ministarstva državne imovine, državne tvrtke prošle su godine dale sponzorstva i donacije u vrijednosti od 118 milijuna kuna.

Među kompanijama koje dijele novac u raznorazne svrhe nalaze se i kronični gubitaši, kompanije koje primaju stotine milijuna kuna pomoći, ali ih to ne sprječava da dio tog novca dijele ili sponzoriraju različite aktivnosti.

Croatia Airlines u gubitku 80 milijuna kuna, Hrvatskom nogometnom savezu dali 666 tisuća kuna

Croatia Airlines, nacionalni zrakoplovni prijevoznik koji je prošle godine imao gubitak od oko 80 milijuna kuna, a i prema mišljenju nekih analitičara se nalazi pred propašću, imao je prošle godine sponzorstava u iznosu od preko 1,6 milijuna kuna.

Što se tiče donacija, kako su nam pojasnili iz CA, one se uglavnom odnose na aviokarte poklonjene iz humanitarnih razloga, osobama koje putuju na terapije i slično. No zato su sponzorstva zanimljiva te je najveće, u znakovitom iznosu od 666 tisuća kuna, dodijeljeno Hrvatskom nogometnom savezu. Solidan iznos od 600 tisuća kuna dobio je i Hrvatski olimpijski odbor, a da u Croatia Airlinesu puno daju za sport, dokazali su i sponzorstvom Sportskih igara mladih u iznosu od 112,5 tisuća kuna.

Cijeli tekst pročitajte OVDJE.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime