DRŽAVNA CESTA U OMIŠU ĆE SE POVREMENO ZATVARATI Evo koji su obilazni pravci

Ovo su važne informacije za sve građane Omiša

Iz razloga prilagodbe građana na novu prometnu regulaciju, državna cesta D70 bit će povremeno zatvarana, kao i prethodnih dana, sve do 12. ožujka 2021. godine u terminima između 9:00 i 12:00 te 17:00 i 24:00 sata, s time da će pojedino zatvaranje trajati maksimalno do 30 minuta. Obilazni pravac je državnom cestom D8, Omiš – Podstrana (Strožanac), te županijskom cestom Ž6142, Podstrana (Strožanac) – Žrnovnica – Srinjine – Tugare – Naklice. Od srijede, 10. ožujka 2021. godine aktivan će biti i najavljeni transport brodicama u vremenskom periodu od 5 do 23 sati.


GRADI SE OBILAZNICA Zatvara se cesta od Omiša do Gata, a preko Cetine će se – brodicama

Napominjemo kako će povremeno zatvaranje dijela državne ceste D70, „Omiš (D8) – Naklice – Gata – čvorište Blato n/C (A1)“, od tvornice Galeb do raskrižja za Zakučac, zbog radova miniranja u sklopu izgradnje dijela obilaznice Omiša: dionice DC70 – most Cetina – Omiš istok trajati do 12. ožujka, 2021., dok će se 13. ožujka 2021. predmetna cesta u potpunosti zatvoriti za promet.

Od srijede, 10. ožujka pa do petka, 12. ožujka građani će se moći koristiti i brodicama kao i cestovnom infrastrukturom državne ceste D70. Isto je omogućeno iz razloga prilagodbe na novi način prometne regulacije.

Od subote 13.03.2021. godine državna cesta D70 bit će u potpunosti zatvorena, sukladno prethodnim najavama, zbog radova na miniranju tunela na liticu kanjona, te čišćenja i obaranja nestabilnih blokova na zapadnoj litici kanjona rijeke Cetine.

Isto zatvaranje bit će trajanja od tri i pol mjeseca, ali ne dulje od 01. srpnja, 2021. godine zbog turističke sezone. Alternativni cestovni pravci za stanovnike iz zaleđa Omiša su preko Pavića mosta na istoku i Žrnovnice na zapadu. Osigurana je i pješačka komunikacija, riječnim putem pomoću brodica, što je u potpunosti financirano od strane Hrvatskih cesta.

Navedeni transport će za cijelo vrijeme trajanja privremene regulacije DC70, u vremenskom periodu od 5:00 do 2:00 sata svakog dana, biti osiguran iznajmljenim brodicama lokalnih mještana, uz korištenje postojeće infrastrukture – pristana. Eventualni hitni slučajevi u tom vremenskom periodu osigurani su u suradnji s lokalnim dežurnim službama.Moja reakcija na članak je...
Vau
2
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
3
Plač
5
Grrr
4
Molim?
4

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime