Manifestaciju koja je ove godine u fokus stavila pršut kao važnu namirnicu u mediteranskoj prehrani, a jela od njega pripravio chef Hrvoje Zirojević, građani su mogli pratiti putem prijenosa uživo. Događaj je i dalje dostupan na ovoj poveznici, čime se još jednom potvrdila važnost slogana „Kliknimo na Advent“.
Na drugoj nedjelji Gastroadventa, uz novinare portala sudjelovali su Stipe Čogelja, zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije, direktor Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije Joško Stella, direktorica Turističke zajednice grada Splita Alijana Vukšić, Mate Paštar iz Javne ustanove Rera za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije, direktorica tvrtke Scala d.o.o. Inga Jelavić, Marko Balić iz restorana Dvor te chef Hrvoje Zirojević.
Neki bi rekli da političari i novinari trebaju pomirenje, ali mislim da nama uz mir treba više ljubavi i zahvalnosti. Ovim putem svima vama zahvaljujem na svemu što radite, od novinara do svih drugih dionika koji rade na doprinosu mira i blagostanja u našoj zemlji, istaknuo je Stipe Čogelja, zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije Blaženka Bobana.
Projekt Gastroadvent u Splitu, podsjetimo, više od desetljeća vodi i osmišljava dijetetičarka i nutricionistica Olja Martinić s Adrijanom Gudelj i ostalim suradnicima, sve s ciljem promocije blagodati i važnosti mediteranske prehrane. Za ovogodišnju manifestaciju, koja se odvija pod motom „Mediteranska prehrana je održiva, odgovorna i ostvariva“, gastroadventski vijenac izradila je splitska umjetnica Tonka Alujević. Joško Stella, direktor Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, zahvalio je chefu Hrvoju Zirojeviću koji je vodio glavnu riječ u pripremi jela od pršuta, pokazujući na taj način da se ta namirnica može kombinirati na razne načine, a ne samo posluživati kao predjelo.