Jutros je zadarska policija izvijestila incidentu koji se u noći sa subote na nedjelju dogodio u Korlatu tijekom proslave blagdana Velike Gospe, a nakon kojeg su tri mladića u dobi od 33, 24 i 23 godine osumnjičena za prisilu prema službenoj osobi i prijetnju.

Portalu Antena Zadar javila se djevojka koja tvrdi da su policajci bili u vidno alkoholiziranom stanju, a to potvrđuje video snimkom koju je snimio njezin brat koji je priveden dan kasnije. Osim toga tvrdi, sama ih je posluživala za šankom tu večer. Nadalje, djevojka ne opovrgava da je njezin prijatelj, 33-godišnjak, također bio pijan, no smatra da je onakvo postupanje dvojice policajaca, koji su alkohol konzumirali od 21 do 2 sata ujutro, bilo nepotrebno.

– Nakon što je fešta završila i muzika se ugasila, nekoliko nas sjelo je na obližnji zidić. Nikog nismo uznemiravali ni galamili. Došli su policajci i od prijatelja (33-godišnjaka iz izvješća) tražili osobnu iskaznicu. Istina je da je moj prijatelj bio pijan, no kada su prolazili čuli su da on priča ekavicom i mislim da je sve eskaliralo upravo zbog toga. Nakon što im je odbio dati osobnu počeli su vikati, a nakon što ih je on pitao broj značke podivljali su i počeli ga tući kao što se vidi na snimci. Kada su shvatili da su snimljeni, jedan od policajaca je počeo vikati da će izvaditi pištolj – priča djevojka.

Kako nastavlja, u pomoć policajcima stigli su kolege iz interventne policije, a koji su kako kaže, i sami vidjeli da su policajci pijani. Po njezinog brata došli su ujutro. Iako ni na koji način nije sudjelovao u sukobu, kao ni 24-godišnjak koji je također priveden, jedan od alkoholiziranih predstavnika zakona tvrdio je da ga je udario nogom u leđa što fizički nije bilo izvedivo budući da je, kako kaže djevojka, on cijelo vrijeme stajao ispred policajca.

– Policajac je pokazivao tragove krvi na majici otpužujući mog brata da ga je udario, ali to je bila krv mog prijatelja kojeg su pretukli na podu – priča djevojka za Antena Zadar.

Zadarska policija se još nije očitovala na ove izjave.

Sestra uhićenog mladića je istu priču potvrdila i za Zadar News gdje je objavljena i spomenuta snimka.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime