DRAMATIČNA POTRAGA U ZAGVOZDU Trogodišnje dijete se udaljilo od kuće, pronađeno više od dva kilometra od kuće

U rekordnom roku angažirani su svi resursi kojima HGSS raspolaže, uključujući helikopter HRZ-a s dežurnom ekipom letača spašavatelja, ekipa sa bespilotnim letjelicama, potražni psi, svo raspoloživo ljudstvo te JVP Imotski

U nedjelju malo iza 12 sati na dežurni telefon HGSS stanice Makarska stigla je dojava da je izgubljeno trogodišnje dijete.


Naime, na području Općine Zagvozd u mjestu Krstatice, dijete se udaljilo u nepoznatom smjeru od svoje obiteljske kuće te je majka, nakon uzaludnog traženja od strane obitelji i prijatelja, prijavila nestanak PGP Imotski.

Odmah po dojavi od Centra 112 alarmirani su i svi članovi HGSS stanice Makarska te je pokrenuta žurna procedura organizacije potrage i spašavanja. Kako je akcija bila visokog stupnja hitnosti, u rekordnom roku angažirani su svi resursi kojima HGSS raspolaže, uključujući helikopter HRZ-a s dežurnom ekipom letača spašavatelja, ekipa s bespilotnim letjelicama, potražni psi, sve raspoloživo ljudstvo te JVP Imotski.

Zahvaljujući brzoj reakciji djelatnika PGP Imotski koji su također angažirali sve svoje raspoložive snage, na sreću svih prisutnih, nestalo dijete je pronađeno nešto više od dva kilometra od svoje kuće u 12:46 sati. Izuzetno smo ponosni, kako na naše snage, tako i na suradnju sa svim drugim službama koje pokazuju snagu svog djelovanja u ovakvim situacijama.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime