Kako nam je javio roditelj splitskog srednjoškolca čiji je identitet poznat redakciji, danas se u Švicarskoj dogodila nesreća u kojoj je u cijelosti izgorio autobus koji je prevozio splitske srednjoškolce koji su se u ovoj Alpskoj zemlji posljednjih dana nalazili na odmoru.

Srećom, prema nama dostupnim informacijama, svi učenici su na vrijeme izašli iz autobusa i nitko od učenika nije ozlijeđen.

Svi učenici su dobro

– Javio mi se sin nakon ove nesreće i odmah je naglasio da su svi dobro. Ipak, prvih sat vremena proveo sam u strepnji jer nisam znao bilo kakve detalje, a nakon sat vremena jedva sam uspio dobiti sina. Autobus se zapalio i izgorio u tunelu. Inače, u Švicarskoj su zadnjih sedam dana na skijanju boravili brojni učenici različitih škola iz Splita koji su se s 3 ili 4 autobusa danas vraćali prema Splitu.

– Brojnim učenicima iz ovog autobusa izgorjeli su dokumenti, čak i mobiteli pa svi nisu uspjeli ni dojaviti svojima što se dogodilo. Postoji mogućnost da trenutno u Splitu od roditelja netko i ne zna da je izgorio autobus, no zaista je bitno naglasiti da se nikome baš ništa nije dogodilo. Oni koji nisu uspjeli spasiti kufer izgorjelo je sve, čak i jakete, a znamo koliko je hladno sada u Švicarskoj – kazuje nam roditelj čiji sin pohađa splitsku jezičnu gimnaziju.

– Svi se učenici sada nalaze u jednom vatrogasnom domu u blizini tunela u kojem se dogodila nesreća. Svi su na sigurnom i na toplom. Agencija sada pronalazi zamjenski autobus da ih vrati kući, a kako će prijeći granicu kada su im izgorjeli dokumenti, nije mi poznato – govori nam roditelj.

Nemoguće do informacija

U međuvremenu smo pokušali kontaktirati agenciju za koju roditelj navodi da je organizator ovog putovanja, ali nitko nam se nije javio na kontakt brojeve.

Kontaktirali smo i autoprijevoznika koji je prevozio učenike, međutim odbili su nam direktno dati bilo kakve usmene informacije i uputili su nas na komunikaciju putem e-maila! Nakon što smo naglasili da bi bilo logično s obzirom na interes roditelja i javnosti da iziđu s informacijama što prije, opetovano su nas uputili na e-mail komunikaciju.

U slučaju primitka željenog odgovora, objavit ćemo ga odmah na portalu.1 KOMENTAR

  1. Ja se nalazim u ovome dijelu svicarske gdje se pozar dogodio… prema slikama i obavijestima koje policija i televizija objavljuje hvala dragom Bogu svi putnici su uspijeli napustiti autobus i otici na izlaz tunela… u kakvom je stanju autobus,tunel treba zahvaliti dragom Bogu sto su djeca u redu… dokumenti i mobiteli su manje vazni… i ovdje javljaju da se vatrogasno drustvo brine o putnicima… djeci koja su najvjerojatnije dozivjela uzasan strah i stres zelim brz oporavak i roditeljima takoder…

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime