Mađarski mediji jutros javljaju da je sedam osoba poginulo, dok se traga za još 21 osobom nakon prevrnuća turističkog broda na Dunavu u Budimpešti, odmah ispred Parlamenta.

Sedam osoba je ozlijeđeno. One su prevezene u tri lokalne bolnice te nisu teže ozlijeđene. Većina je pothlađena. Temperatura vode sinoć je bila 10 do 12 stupnjeva.

Jutros još nema baš nikakvih informacija o nestalima.

Prema pisanju portala 24.hu, na brodu je bilo 33 turista iz Južne Koreje i s njima dva člana posade. Na brodu je bilo devet obitelji, najmlađa osoba je bilo dijete staro 6-7 godina, a najstarija osoba od oko 70 godina.

Sudar dvaju brodova

Do nesreće je došlo oko 10 sati navečer u srijedu nakon što su se sudarila dva broda. Prema prvim informacijama, veliki turistički brod udario je u manji brod imena Hableany koji je potonuo. Kako je objavio 24.hu, veliki riječni kruzer naletio je na turističku brodicu sa stražnje strane nakon čega se ovaj prevrnuo, prenosi Index.Svjedoci s drugog broda tvrde da stradali nisu imali niti dobili prsluke za spašavanje

Južnokorejsko ministarstvo vanjskih poslova najavilo je u četvrtak ujutro da šalje tim od 18 ljudi u Budimpeštu kako bo pomogli u operaciji spašavanja.

Predsjednik Moon Jae In naložio je vladi formiranje tima spasilaca i angažiranje svih raspoloživih resursa kako bi pomogli na licu mjesta.

O nesreći se oglasila i turistička agencija preko koje su stradali putovali. Čim su saznali za nesreći u Seulu su organizirali press konferenciju.

Južnokorejski turisti u Budimpeštu su stigli u sklopu 13-dnevne ture po Istočnoj Europi i Balkanu. Iz agencije su se ispričali i izrazili sućut rodbini preminulih. 16 članova obitelji stradalih otputovat će u Budimpeštu.

Kako je objavio South China Morning Post najmlađi putnik na brodu je bilo šestogodišnje dijete, dok je najstarija osoba imala 71 godinu.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime