Doktor Joško Markić, gradski vijećnik SDP-a i pedijatar u KBC Split reagirao je na izjavu ministra zdravstva Milana Kujundžića o poskupljenju dopunskog osiguranja.

– Ministar zdravstva nanovo najavljuje kako treba smanjiti troškove unutar zdravstvenog sustava, ali i povećati prihode. Jedan od načina koji predlaže je povećanje cijene dopunskog osiguranja. Izgleda da je posezanje u džep građana najlakše rješenje. Tako je i povećanje prireza bilo jedno od prvih „spasonosnih“ rješenja nove splitske gradske Uprave – rekao je Markić.

Ministru savjetuje da, prije uvođenja novog harača za građane, sadašnji sustav učini učinkovitijim, a zdravstvenu zaštitu dostupnijom građanima.

– Samim povećanjem prihoda, a bez dodatnih reformskih mjera poput promjene plaćanja bolnica, donošenja kadrovsko-vremenskih normativa, objedinjene nabave i veće kontrole troškova, taj se dodatni prihod neće iskoristiti za pružanje više i bolje zdravstvene zaštite građanima i povećanje zadovoljstva djelatnika u zdravstvu. Ovaj će harač biti dodatno „dolijevanje“ novaca u loše vođeni zdravstveni sustav te će značiti samo daljnje navikavanje sustava na još veću neučinkovitost – zaključio je Markić.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime